DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ezért nem akar a Honda ezüst McLarent

A szóbeszéd már a 2015-ös autók festését boncolgatja: állítólag a Mercedes a McLaren csupa ezüst festését másolhatja le, miközben utóbbi csapat egy egészen más színre akar váltani. Íme az indítékok.

A Mercedes eddigi ezüstszínét cserélné le egy különleges, tükörszerű króm árnyalatra, amely a ’Kromo’ neve viseli. A Petronast képviselő türkiz elemek is eltűnnének az autóról, amely emiatt az idei McLarenre hasonlítana – lent egy fantáziarajz a fényezésről.

Ugyanakkor a McLaren is váltana, a spanyol El Mundo Deportivo szerint a korábbiaktól egészen más színre – a wokingi istálló autóit 1997 óta az ezüst dominálta. Az új festés oka a West szponzorációja volt, de az ezüst McLarenek időszaka egybeesett a csapat Mercedes-korszakával is. Éppen ez szúrja a Honda szemét, szerintük ugyanis ezt a színt mindenki a Mercedesszel és az Ezüstnyilakkal köti össze.



A spanyol lap szerint az autó ismét narancssárga fényezésben pompázhat – a tradicionális McLaren-szín visszatérése az előző években is rendszeresen felmerült –, ugyanakkor fehér is lehet, amely dupla jelentőséggel bír: ez Japán és a Honda tradicionális versenyszíne, ugyanakkor ezt viselte az első McLaren is 1966-ban, amelyet Bruce McLaren vezetett.

A lap azonban felhívja a figyelmet: a végső színválasztás egyik legfontosabb tényezője az, hogy lesz-e a McLarennek főszponzora 2015-ben, vagy továbbra sem találnak olyan támogatót, amely beleszólna a festésbe.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: