DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

A Ferrari a pályán nem akar barátságot Vettel és Raikkönen között

Sebastian Vettel és Kimi Raikkönen baráti viszonya közismert az F1-ben, és a Ferrari vezetősége szerint a két pilótájuk jó kapcsolata előnyükre válhat még. Ám a versenypályán nem ezt akarják látni tőlük.

Nem jellemző a Ferrarira, hogy egymás elleni csatára szólítja fel versenyzőit, hiszen az előző két évtizedben sokkal inkább azt szoktuk meg, hogy az istálló a csapatérdeket a pilóták egyéni eredményei elé helyezi, nem csak szóban, hanem gyakran csapatutasítások kiadásával tettekben is. A Marco Mattiacci helyére érkező új csapatfőnök, Maurizio Arrivabene azonban elejtett egy olyan mondatot, amely szerint bízhatunk abban, hogy az új vezetőség már nem fog falra mászni, ha Sebastian Vettel és Kimi Raikkönen történetesen egymással bonyolódik csatába a versenypályán.

654



„Vettel a győzelmi tapasztalatát hozza magával, hiszen négy világbajnoki címe van, és már alig várja, hogy együtt dolgozzunk. Ő is azt szeretné, hogy közösen vezessük sikerre a Scuderiát” - mondta Arrivabene az új szerzeményről.

„Persze a versenyzők kiváltságos helyzetben lévő alkalmazottak, de mégis csak alkalmazottak, így csapatjátékosként kell viselkedniük. Azt hiszem, Sebastian nagyszerű tulajdonságokkal rendelkezik az előtte álló munka elvégzéséhez. Remekül kijön Kimivel is, ami szintén pozitív, még ha remélem is, hogy a pályán már nem lesznek olyan jól el egymás mellett. Hiszen a szabály továbbra is él, miszerint a versenyző legfőbb ellenfele a csapattársa.”

A csapatfőnök egy harmadik versenyzőről, a tesztpilótaként leigazolt Esteban Gutierrezről is ejtett pár szót, próbálva megvédeni a mexikói eddigi halovány F1-es teljesítményét. Sokakat meglepett, hogy a Ferrarinak miért éppen a Saubernél töltött két szezonja során csak egyetlen pontszerző futamot záró mexikóira volt szüksége, de Arrivabene rámutatott, hogy szponzori háttere mellett tehetsége is felkeltette a csapat érdeklődését - ami viszont az elmúlt időszakban még nem mutatkozott ki igazán.

„Ő egy olyan versenyző, aki túl korán ejtette meg F1-es debütálását. A tehetséges pilótákat nem szabad túl hamar a mélyvízbe dobni. Hiszen biztos vagyok benne, hogy nagyon tehetséges, és mi képesek leszünk ezt kihozni belőle” - mondta a 23 éves pilótáról a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: