DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Mercedes: Minden versenyen békíteni kellett

Toto Wolff elárulta, az idei szezon során egy bizonyos pontig folyamatosan a csapat egyenlő bánásmódjáról kellett győzködnie két F1-es versenyzőjét – amiből egy idő után elege lett.

A 2014-es szezon nagy részében szélsőséges volt Lewis Hamilton és Nico Rosberg kapcsolata, hol barátokként tekintettek egymásra, néha viszont egészen elmérgesedett a helyzet, a mélypontot Spa és Monaco jelentette. Toto Wolff, a Mercedes üzleti ügyvezető igazgatója arról beszélt, ez milyen terhet helyezett a vállára csapatvezetőként.

„Nem igazán Nicóra voltam dühös, hanem az egész helyzetre” – mondta a Sky Sportsnak, a Spában történtekre utalva, amikor ütközés miatt veszítettek el egy futamgyőzelmet. „Minden egyes hétvégén új kihívásokkal kellett szembenéznünk, minden egyes hétvégén közvetítenünk kellett a versenyzők között, minden egyes hétvégén mérlegelnünk kellett, és azzal töltenünk az időnket, hogyan tudnánk egyensúlyt teremteni. Eljutottam addig a pontig, mikor már azt éreztem, elegem van. Nem az volt a munkám, hogy arról gondoskodjak, mindketten jól érezzék magukat.”



„Véget kellett vetni ennek, ezért utólag visszatekintve Spa egy nagyon fontos lépcsőfok volt, egy mérföldkő a csapat számára, mert itt lett vége. Semmiféle viszály nem történt utána. Nagy volt a versengés, továbbra is kihívást jelentett, de megértettük, hogy nagy csata zajlik kettejük között, és hogy nem várhatunk harmóniát közöttük, ezért nem is vártunk. Sokat beszéltünk arról, hogy tiszta lapot adjunk-e, vagy sem. Békét akartunk a csapaton belül, és azt biztosítani, hogy egyetértés legyen” – mondta Wolff.

Arról egy korábbi interjúban beszélt, milyen határozott módszerrel tette helyére Hamiltont és Rosberget a Spában történtek után – úgy véli, ennek köszönhetően erősödött meg igazán a csapat. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: