DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Mi kerüljön egy F1-rajongó karácsonyfája alá?

Karácsonyhoz közeledve készítettünk egy összeállítást, melyben megpróbálunk segítséget nyújtani azoknak, akik motorsport-rajongói szeretteiknek, barátaiknak szeretnének ajándékot beszerezni.

Karácsonyhoz közeledve sokunk számára nagy problémát jelent a tökéletes ajándék megtalálása szeretteinknek, barátainknak. Nagyban megkönnyítheti a dolgunkat, ha a „címzett” szívéhez közel áll a motorsport, vagy legalábbis egy másfajta probléma lép az esetleges ötlethiány helyébe: a bőség zavara. Összeállításunkban megpróbálunk segítséget nyújtani azoknak, akik ezen a vonalon elindulva szeretnének karácsonyi ajándékot beszerezni.

1. Dobókocka a Ferraritól

ajandek_1_kocka



A társas-, illetve szerepjátékok kedvelői dobókockáikat sokszor épp oly nagy becsben tartják, mint a motorsport-rajongók a különböző relikviáikat. Ha van olyan ismerősünk, aki egyszerre mindkét kategóriába beletartozik, már meg is találtuk a tökéletes ajándékot: egy pár exkluzív dobókockát a Ferraritól – de vigyázat, az ára nem épp visszafogott: 75 euro. Ferrari-szurkoló ismerőseinknek természetesen sok más érdekességet is találhatunk a Scuderia hivatalos webshopjában, érdemes tehát szétnézni.

2. Doktori karóra

ajandek_2_ora

Egyre több óragyártó kerül kapcsolatba különböző versenyzőkkel, vagy istállókkal, így ha órát akarunk ajándékozni egy rajongónak, van miből válogatni. A TW Steel például Valentino Rossival kötött szerződést, a VR46 széria valamelyik modellje ideális ajándék lehet a Doktor szurkolói számára (áruk 109900 és 159900 forint közt mozog), de a Force India-sorozat egyik darabja is remekül mutathat – például egy Hülkenberg-fan csuklóján.

3. Hogy jól induljon a nap

ajandek_3_bogre

Rossi-rajongók számára van egy másik javaslatunk is: a reggeli kávé valószínűleg a korábbinál is jobban esik majd a Doktor fanatikusainak, ha azt egy igazi Rossi-bögréből fogyasztják el (ára 3900 forint). A GPShop kínálatában persze számos más érdekességet is találhatunk ezen kívül, Senna-rajongó ismerőseinknek éppúgy megtalálhatjuk a megfelelő ajándékot itt, mint a Schumacher-szurkolóknak.

4. Bajnoki makett

ajandek_4_ferrari

Sokan vallják, egy igazi fanatikus szobája nem is lehet teljes egy F1-es autó makettje nélkül. A Formula-1 hivatalos boltjában, az F1Store-ban számos versenygép kicsinyített mását találhatjuk meg, ezek közül most azt a Ferrarit emeltük ki, melyet Niki Lauda maga látott el kézjegyével. Az ár ennek megfelelően persze igen borsos (230 euro), ám a hagyományos (azaz világbajnoki aláírás nélküli) modellek közt jóval olcsóbb maketteket is találunk, Lewis Hamilton 2012-es versenygépének 1:43 arányú modelljét például mindössze 44 euróért kínálják – ami hivatalos termékhez képest kimondottan kedvezőnek mondható.

5. Retró cuccok

ajandek_5_renault

Aláírt termékeket a Formula-1 múltjából származó emléktárgyakra szakosodott Chequered Flag Collectibles weboldalán is találhatunk. Nem akármilyen különlegességek ezek, bár sajnos sok már elfogyott, és nem is várható a pótlásuk – ezek közül kiemelnénk a valóban ritkaságszámba menő HRT-s sapkát de la Rosa és Karthikeyan aláírásával. Szerencsére így is jó pár darabból válogathatunk: Renault-, illetve Alonso-szurkoló ismerőseink számára 150 fontért nagyszerű meglepetés lehet a spanyol világbajnok és akkori csapattársa, Fisichella által szignózott csapatruha még 2005-ből.

6. Távirányítós autók

ajandek_6_f138_1

A fiatalabb korosztály számára tökéletes ajándék lehet egy távirányítós Formula-1-es autó – bár valószínűleg sok felnőtt is szívesen eljátszana egy ilyen versenygéppel. A Ferrari tavalyi modelljét például 15000 forintért kaphatjuk meg, de más istállók autóinak kicsinyített másai is elérhetőek.

7. Párosban szép

ajandek_7_slotcar

A Formula-1 persze nem az igazi ellenfél nélkül, a magányos száguldozásból hiányzik a versenyszellem. A sínautójátékok garantáltan kiváló szórakozást jelentenek minden korosztály számára, s ha valaki nem elégszik meg azzal, hogy újrajátssza Vettel és Alonso bajnoki csatáját, vagy a McLarennel küzdjön meg a Red Bull ellen, annak lehetősége van az Audi és a BMW párharcát megvívni egy rendhagyó DTM pályán. A különböző termékek ára 12390 és 22790 forint közt mozog.

8. Könyvet a fa alá!

SZC - mega pack

Összeállításunkból természetesen nem maradhat ki Száguldás és cirkusz 2014-2015 című könyvünk, melyben összefoglaljuk az idei szezon történéseit, bemutatjuk a csapatokat, pilótákat és futamokat, kiegészítve az idény minden fontos statisztikájával. Emellett szokás szerint a következő szezonra is előretekintünk a könyvben, mely szerkesztőségünktől kedvezményes 4490 forintos áron rendelhető meg, sőt egy különleges ajánlat keretében a tavalyi Száguldás és cirkusz 2013-2014 című kiadványunkkal együtt is kapható.

9. Borban a...

ajandek_9_kerekagy

...Red Bull kerékagy. Egy borbarát „fegyvertárából” nem hiányozhat egy fém bordugó, amivel két öntés közt visszazárhatja a becses nedű palackját. Ez a dugó viszont nem akárhonnan érkezik, hanem egyenesen Milton Keynesből, hiszen egy igazi Red Bull kerékagy felhasználásával készült. A különleges termék 75 fontért rendelhető meg a mementoexclusives.com honlapról, ahol számos más F1-es relikvia is megtalálható.

10. Hajsza extrákkal

ajandek_10_rush

Napjainkban, amikor online bárki hozzáférhet minden filmhez, amihez csak szeretne, egyre kevesebben vásárolnak DVD-ket – ám egy letöltött fájl sosem pótolhatja azt az érzést, amikor kedvenceink eredeti dobozban sorakoznak a polcunkon. A Rush című remekmű nem hiányozhat egyetlen F1-rajongó gyűjteményéből sem, melyet DVD-n mindössze 1990 forintért, Blu-rayen pedig 3490 forintért rendelhetünk meg – ráadásul számos extrával kiegészítve, többek közt kimaradt jelenetekkel, interjúkkal, s a forgatást bemutató kisfilmekkel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: