DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Mindegy ki vezeti, a Mercedes a leggyorsabb

A DTM-es Pascal Wehrlein vezetett az Abu Dhabi teszt második napján, amelyen megfutotta az egész gyakorlás leggyorsabb körét. Hat tizedes előny: a Mercedes-dominancia az F1-es szezonzáró után is folytatódott.

Az ifjú versenyző nemrég töltötte be a 20 esztendős életkort, nem sokkal azután, hogy szeptemberben a Német Túraautó Bajnokság, a DTM legfiatalabb futamgyőztesévé vált: a siker hatására a Mercedes rögtön kinevezte tartalékversenyzőjének. Az Abu Dhabi Nagydíj utáni tesztelés második napján vezethette is a bajnokságot megnyerő autót – a világbajnok Lewis Hamilton nem tesztelt –, 1:42.624-gyel a felkészülés legjobb körét futotta meg. Összehasonlításként, a pole-pozíciót Abu Dhabiban Nico Rosberg 1:40.480-as idővel szerezte meg, de a versenyen a Mercedes legjobbja 1:45.599 volt.



„Igazán élveztem a mai napot, nagyszerű volt. Az első alkalommal vezettem ezt az autót, és csak másodszor F1-es kocsit, igazán jól éreztem magam” – nyilatkozta Wehrlein, aki 533 kilométert tett meg szerdán. „A váltás a DTM és Formula-1 autói között nagy, ez volt a legjelentősebb kihívás ma, főleg a fékek miatt.”

„Ez egy fantasztikus autó, jó volt látni, hogy én vagyok a leggyorsabb, de végeredményben ez nem számít, mivel mindenki másfajta tesztprogramot futott. A fontos az, hogy sokat tudtam javulni a nap során, és teljesítettem a programot. Az év eleje óta készültem a szimulátorban, élvezem az ottani munkát, remélem, folytatódik 2015-ben is, és még többet tanulhatok. Ez a teszt biztosan segít, hogy még jobbak legyenek a visszajelzéseim ott” – zárta Wehrlein, akinek a háta mögött már szeptemberben több mint 12 ezer szimulátoros kilométer állt az idei autóval, így túlzás azt állítani, hogy ma kellett megismerkednie vele.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: