DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A GP3 bajnoka jövőre az F1-ben lenne

Azonban csak valamelyik istálló tartalékversenyzőjeként: Alex Lynn, a Red Bull utánpótlásprogramjának tagja elismerte, hogy a Toro Rossónál biztosan nem lesz számára hely.

Alex Lynn idén került be a Red Bull utánpótlásprogramjába, és első szezonját teljesítette a GP3-ban: ennek ellenére kezdeti győzelmeinek és későbbi stabil teljesítményének köszönhetően egész szezon során az élen állt, és Abu Dhabiban – különös módon az időmérőn, ahol a pole-pozícióért pontokat osztanak – bebiztosította a bajnoki címet. Korábban a Toro Rosso jövő évi ülésének egyik jelöltjeként emlegették Jean-Eric Vergne és Carlos Sainz Jr. mellett, ő azonban kizárta, hogy jövőre a Red Bull B-csapatában mutatkozzon be.

„Ők mindig segíteni próbáltak engem, én és Dr. Helmut Marko jó kapcsolatot ápolunk” – mondta a Red Bullos kötelékről. „Nem kétlem, hogy sokra tart engem, csak mint az életben sokszor, jó lapokat kell kapnunk. Úgy tűnik, a Toro Rossónál most nem volt jó számomra a lapjárás. De tökéletes lehetőségem lehet valahol máshol. Ezen dolgozunk pillanatnyilag.”



„Nem versenyülés lesz, az biztos” – szögezte le Lynn, aki a Caterhamet is kizárta. Jelenleg ez az egyetlen csapat, amelynél kiadó versenyülést lehetne találni jövőre, feltéve persze, hogy ott lesznek a rajtrácson. „Nem igazán erre vágyom. Nem akarok megsérteni senkit, de egy fenntartható karriert építenék, és egy napon világbajnok szeretnék lenni. Olyasvalakit keresek, aki elhiszi, hogy vezetni tudok egy csapatot egy napon.”

Az Abu Dhabi Nagydíj utáni teszten Lynn a Lotust próbálta ki, valószínűleg a Red Bull segítségével jutott a lehetőséghez. Azt viszont már előre leszögezte, a tesztbe nem szabad a kelleténél többet látni. „Persze nem várom, hogy ennek bármilyen folytatása lesz, ez csak egyetlen próba” – mondta már akkor, amikor bejelentették, vezetni fog.

Mindazonáltal elégedett volt első Formula-1-es köreivel. „Az első pár etap során nagy mosoly ült ki az arcomra. Ha jó visszajelzést kapok tőlük, azt legalább olyan fontosnak érzem, mint egy első helyet. Nagyszerű dolog a leggyorsabbnak lenni, de végeredményben ez csak arról szól, hogy az ember próbáljon az F1-be kerülni, nem mindent vagy semmit a cél” – nyilatkozott utólag Lynn. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: