DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Rosberg 20 kör után ismét élvezte a vezetést

Nico Rosberg Abu Dhabiban kedden újra autóba ült, mindössze két nappal azután, hogy fájdalmas körülmények között vesztesként jött ki a bajnoki címért folytatott csatából. A német azonban tudja, nem érdemes keseregni.

Míg a vasárnapi futam az ERS meghibásodása miatt koránt sem ment számára simán, ezúttal minden problémamentesen működött a Mercedesnél, és Rosberg 114 kört megtéve a legszorgosabb volt a nap folyamán. Elmondása szerint nehéz volt ugyanazzal az autóval ugyanazon a pályán vezetnie, ahol két napja vereséget szenvedett, de gyorsan maga mögött hagyta a történteket.

„Nem volt könnyű a vasárnapi események után ma visszaülnöm az autóba, de nagyjából 20 kör után megtaláltam a ritmust és ismét élvezni tudtam a vezetést” - nyilatkozta Rosberg. Nagyon kevés tesztnapunk van az F1-ben mostanság, így nem lett volna értelme a vasárnapi csalódás miatt kihagynom ezt a lehetőséget, hiszen minden nap számít.”

B3TCmCyIIAAmJx6



„Számomra ma kezdődött a 2015-ös szezon. A jövő évi gumikat teszteltük, így jó nap volt ez a tanulás szempontjából. Azért is hasznosnak érzem, mert a téli tesztek során a csapatnak már megvan a saját programja, amit követnünk kell, így ott már nem lenne időm magamra és azokra a dolgokra, amiket meg kell tanulnom.”

Szerdán már a Mercedes tesztpilótája, Pascal Wehrlein ül majd az autóba, így Rosberg idén utoljára vezethette az F1-es autóját - amit a fárasztó idény után nem is bán túlságosan.

„Rengeteg dolog történt velem ebben a szezonba, de örülök, hogy ezzel a nappal a szezonom végre véget ért, és megkezdhetem a vakációt. Elképesztő évünk volt, de mindig lehetőség van arra, hogy javítsuk az autót és magam is javuljak. Ez a sport szépsége, és emiatt jövőre még erősebben fogok visszatérni” - ígérte a német.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: