DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Pályán a McLaren-Honda Abu Dhabiban

Ha csak egyetlen installációs kör erejéig is, de pályára gurult a McLaren átmeneti, immár Honda-motorral hajtott F1-es autója Abu Dhabiban. Itt vannak az első képek.

Az Abu Dhabiban rendezett szezonzáró teszt első napjának ebédszünetét követően a McLaren pályára vitte Honda-motorral szerelt átmeneti versenygépét, mely a kissé bonyolult MP4-29H/1X1 kódjelet kapta.

mclarenhonda_teszt



A délelőtti gyakorlást még kihagyni kényszerültek a wokingiak, ám az ebédszünet végét követően egy órával, helyi idő szerint valamivel 14 óra után végül felbőgött a Honda-motor a McLarenben, s Stoffel Vandoorne a pályára vitte az autót.

mclarenhonda_oldal

A belga versenyző egyetlen installációs kört követően visszatért a bokszba, s a következő órában vissza sem tért a pályára, de az előszezonbeli tesztek során már megszokhattuk, hogy az első kör után huzamosabb ellenőrzés következik, különösen egy új motor esetén.

mclarenhonda_abu

Jelenleg, egy órával a teszt vége előtt kérdéses, hogy a McLaren visszamegy-e még a pályára, vagy csak holnap folytatják az autó bejáratását.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: