DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Paddy Lowe frusztrált a technikai hiba miatt

Bekövetkezett Abu Dhabiban amitől félt a Mercedes: ismét technikai hiba sújtotta egyik autójukat, idén nem először, ami Paddy Lowe szerint igencsak elkeserítette a brackley-ieket.

Lewis Hamiltont és Nico Rosberget is négy komolyabb műszaki hiba sújtotta 2014-ben, és a sokat szidott ERS-probléma az idényzárón szintén beköszönt. A német pilóta ugyan nem emiatt bukta el a bajnokságot, Paddy Lowe-öt még is aggasztotta, hogy így kellett befejezni a szezont. „Nem volt tökéletes verseny számunkra, hiszen kettős győzelmet akartunk elérni. Egy-kettőben szerettünk volna befutni, és Nico-nak is ezt mondtuk, noha tudtuk, hogy ez Lewis világbajnoki címét jelentette volna” – mondta a csapat technikai igazgatója a motorsport.com-nak.



„A hibridrendszer hűtésével volt probléma, és ezt kezdte el szétszedni a körülötte lévő alkatrészeket is. A probléma magját ez jelentette, ami számtalan más meghibásodást vont maga után. Minden összekapcsolódik – ezért nem működött a turbó sem. Ha visszább lépünk, hogy elemezzük a szezont, nem voltunk olyan megbízhatóak, mint amilyennek kellett volna lennünk, de a végére kiegyenlítődtek a hibák. Összességében jó, hogy megnyertük a versenyt, és nagyszerű volt Lewis számára, így 16 győzelemmel zárhattuk a szezont.” – vélekedett Lowe.

A csapat fenomenális 2014-es szezonjáról így nyilatkozott. „Azt gondolom, hogy a legfantasztikusabb szezonon vagyunk túl, és szépen akartuk befejezni – ez az, amit csináltunk. Nico talán nem érzi így, de nagyon sportszerűen viszonyult Lewishoz és a csapathoz. Elismerés ezért, bár nagyon nehéz lehetett neki. Megnyerte a pole-trófeát, ami már magában is nagyszerű tett” – mondta a szakember.

„A szezon utolsó részében mindketten kivételesen vezettek, olyan időszakban, amikor a legnagyobb a nyomás, és az eredmények is a legjobban kellenek. Mindketten megmutatták, hogy igazi világbajnok-alkatok, és ez az, ami ígéretet nyújt Nico számára a jövőt illetően. Semmit sem lehet magától értetődőnek tekinteni a tél során a Forma 1-ben, csak a legjobbunkat kell nyújtanunk, és meglátjuk, mit eredményez ez a következő évben” – tette hozzá Lowe.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: