DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ferrari: Új pilóta és a régi technikai guru?

24 óra alatt nagyot fordult a világ a Ferrari körül: miután felmerült a sajtóban a csapatfőnök leváltása, egy új pilóta érkezéséről és két régi F1-es szakember visszatéréséről kezdett beszélni a paddock.

A tegnapi nap során merült fel a sajtóban, hogy az istálló nagy átrendezése során a Ferrari idén tavasszal kinevezett csapatfőnökétől, Marco Mattiaccitól is megválhat, akinek helyére a Marlborótól Maurizio Arrivabene érkezhet.

arrivabene



Ám nem ő lehet az egyetlen érkező, hiszen több mértékadónak számító autós lap, köztük a Sky és az Auto Motor und Sport is egy másik nevet kezdett emlegetni: Ross Brawnét, aki a technikai igazgató pozícióját foglalhatja el a maranellóiaknál. A Bild szintén erről számolt be, tényként közölve a brit visszatérését az F1-be.

Brawn egyelőre tagadja ezeket a híreket, ám a Bild szerint csak azért, mert még nem egyeztek meg mindenben a Ferrarival – az olasz Stampa pedig a Scuderiát kérdezte meg, akik – ahogy azt ilyenkor megszokhattuk – pletykának minősítették ezeket az értesüléseket.

A sajtó mások is kapcsolatba hoz a megújuló Ferrarival: az Auto Motor und Sport a Maranellót 2011-ben elhagyó, s a Mercedes idei világbajnok gépét tervező Aldo Costát szívesen „hazavinné” a Scuderia – kérdés, hogy a korábban kitett mérnök szívesen visszatérne-e?

Az olasz sajtó emellett a versenyzőkérdéssel foglalkozik: az Italiaracing úgy tudja, hogy egyik finnt a másikkal pótolnák, azaz Valtteri Bottas lehet Sebastian Vettel csapattársa 2016-tól, míg a Gazzetta szerint a Ferrari a Hamilton-Vettel álompárost szeretné összehozni miután lejár a Jégember szerződése.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: