DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Az Abu Dhabi Nagydíj rajtrácsa

Nico Rosberg idén 19-ből 11. alkalommal szerezte meg a pole-pozíciót a szezonzáró F1-es hétvégén, mellőle csapattársa, mögülük a két Williams indul. Kvjat 5., a két Red Bull nem áll fel a rajtrácsra.

Csak 18 autó áll majd fel az Abu Dhabi Nagydíj rajtrácsára, miután a két technikai szabálytalanság miatt kizárt Red Bull a bokszutcából kezdi meg a futamot. A 18. rajtkocka a húszhelyes rajtbüntetéssel sújtott, s ebből a futamra egy áthajtásos büntetést magával vivő Romain Grosjeané lesz, mellőle az újonc Will Stevens rajtol. A nyolcadik sor csapattársaiké, Kamui Kobayashi és Pastor Maldonado rajtol előlük.

stevens_abu_d



A büntetéseket követően a Sauberek a hetedik, a tegnap nem különösebben jól szereplő Force Indiák pedig a hatodik sorba kerültek. Az ötödikbe két kérdéses jövőjű pilóta állhat fel: a kilencedik rajthely Kevin Magnussené, a tizedik pedig Jean-Eric Vergne-é lett, előttük áll majd a két Ferrari, Kimi Raikkönen-Fernando Alonso sorrendben.

A hatodik rajthely Jenson Buttoné, aki a második legjobb pozíciót szerezte meg a mezőny világbajnokai közül. Mellőle indul a karrierje legjobb rajthelyét beállító Danyiil Kvjat, előlük pedig a két Williams, Bottas és Massa. Az első sor idén már 12. alkalommal a Mercedesé lett, Nico Rosberg idei 11., karrierje 15. rajtelsőségét szerezte, ezzel az örökranglistán a huszadik helyen áll.

A szezonzáró rajtrácsa:

 

1. N. Rosberg
 
Mercedes  
 
2. L. Hamilton
 
 Mercedes
3. V. Bottas
 
Williams
 
 
4. F. Massa
 
Williams
5. D. Kvjat
 
Scuderia Toro Rosso
 
 
6. J. Button
 
McLaren
7. K. Raikkönen
 
Ferrari
 
 
8. F. Alonso
 
Ferrari
9. K. Magnussen
 
McLaren
 
 
10. J. Vergne
 
Scuderia Toro Rosso
11. S. Perez
 
Force India  
 
12. N. Hülkenberg
 
Force India
13. A. Sutil
 
Sauber
 
 
14. E. Gutierrez
 
Sauber
15. P. Maldonado
 
Lotus
 
 
16. K. Kobayashi
 
Caterham
17. W. Stevens
 
Caterham
 
 
18. R. Grosjean
 

Lotus

Bokszból indul:  
S. Vettel (Red Bull)
 
D. Ricciardo (Red Bull)
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: