DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Mercedes hihetetlen szezonja

A Mercedes az idei évben újraírta a rekordok könyvét az F1-ben: 16 győzelem, 18 pole, 11 kettős siker, 701 pont, és persze 2 világbajnoki cím. A cég vezetése is roppant elégedett.

A Mercedes egészen hihetetlen eredményekkel zárta a 2014-es szezont: Lewis Hamilton világbajnok lett, mögötte pedig csapattársa végzett a második helyen, ezzel Schumacher és Barrichello 2004-es páros sikere óta az első kettős győzelmet érték el a bajnokságban. A két versenyző 19-ből rekordot jelentő 16 versenyt nyert, 18 pole-jával pedig beállította a Red Bull rekordját. A Mercedes a maximális 38-ból 31 dobogót szerzett, és összesen 11 kettős győzelmet aratott, ami szintén rekordot jelent, a 701 pontról nem is beszélve...

Hamilton_nyert



A csapat tagjain és versenyzőin kívül a történelmi sikerrel kapcsolatban megszólalt Dieter Zetsche, a Mercedes-Benz Cars vezetője is: „Gratulálok Lewis Hamiltonnal, a Formula-1 új világbajnokának. Igazán megérdemelte a címet, fantasztikus teljesítményt nyújtott egész évben. Egyúttal gratulálok csapattársának, Nico Rosbergnek, valamint az összes munkatársunknak Brackleyben, Brixworthben és Stuttgartban ehhez a lenyűgöző és roppant sikeres szezonhoz. A Formula-1 csapatsport, ez a fantasztikus eredmény mindannyiuk együttes munkájának eredménye.”

„A világbajnokok Mercedest vezetnek. A gyárnak hosszú hagyományai vannak a motorsportban, a legelső Mercedes 1901-ben egy versenyautó volt. Mióta Karl Benz feltalálta a legelső automobilt, cégünk mindig fontos erő volt az autóipar innovációjában. A Mercedes a kezdetektől úgy tekintett a versenyzésre, mint egy olyan terepre, ahol a legfontosabb fejlesztéseit kipróbálhatja. Az új szabályok abba az irányba vitték a Formula-1-et, amerre az autóipar is tart, a sportág olyan területeken végez úttörő munkát, melyek nagyon fontosak lesznek az autóipar jövőjében is” – zárta szavait Zetsche.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: