DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Van der Gardét nem engedték be a pályára

Teljesen elmérgesedett a helyzet Giedo van der Garde és a Sauber között: a hírek szerint a holland versenyzőt még az F1-es nagydíj helyszínére sem engedték be Abu Dhabiban.

Pedig a 29 esztendős versenyző, aki idén a tartalékversenyző pozícióját töltötte be a hinwilieknél, a tervek szerint hét korábbi versenyhez hasonlóan még az első szabadedzésen is vezetett volna. Helyette a hongkongi Adderly Fong kapta meg az istálló egyik autóját, van der Gardét pedig a svájci Blick hírei szerint a pályára sem engedték be.



A versenyző és a Sauber ellentétének oka az, hogy van der Garde állítólag versenyszerződést írt alá a csapattal 2015-öt illetően, ennek ellenére mégis Marcus Ericsson és Felipe Nasr alkotják majd a svájci brigád felállását. Van der Garde Brazíliában megígérte, hogy az ügyet bíróság elé fogja vinni. A Blick szerint a versenyző és módos pártfogói fenyegetésére döntött úgy a Sauber főnöke, Monisha Kaltenborn, hogy visszavonja a holland belépőjét a szezonzáró versenyre.

A lap arról is beszámolt, hogy a hasonló módon lapátra tett Adrian Sutil is ügyvédeihez fordul az ügyben, ő a hétvégén még versenyez a csapat színeiben – beszédes lehet, hogy Fong Sutil autóját vette át délelőtt. Egyes hírek szerint mind a Sutillal, mind a van der Gardéval való megállapodást szerződésszegés miatt tekinti semmisnek a csapat. Ez azt takarhatja, hogy a versenyzőknek nem sikerült szponzorokat szállítaniuk 2014-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: