DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Három hete van a Caterhamnek, hogy új befektetőt találjon

Bár a hétvégi Abu Dhabi Nagydíjon visszatér a versenybe, továbbra is kérdéses a Caterham F1-es alakulatának jövője. Az ideiglenes csapatvezető, Finbarr O'Connell szerint három hetük van, hogy új befektetőt találjanak, ha 2015-ben is ott akarnak lenni a rajtrácson.

„A jövő évi autón folytatott munkát berekesztettük, amint a Caterham Sports Ltd. ellen csődeljárás indult” – mondta el az ügyben könyvelőként és ideiglenesen kinevezett csapatfőnökként szerepet vállaló O’Connell, majd hozzátette: „De a technikai csapattól azt az információt kaptam 2015-re vonatkozóan, hogy ha az elkövetkező néhány héten belül egy új befektető érkezik, akkor jövőre is versenyezni fogunk.”

Hogy pontosan mit kell érteni „néhány hét” alatt, és mi az a végső határidő, amíg új befektetőt kell találnia a csapatnak, arra a következő választ adta: „Nagyon kevés időnk van. Talán három hét, arra, hogy döntést hozzunk, és újra munkába álljanak az emberek.”



O'Connell az autosport.com-nak nyilatkozva azt is elárulta, összesen 50 új tulajdonosjelölt kereste őt meg az utóbbi időben, akik közül a legtöbbekben ő egyszerű kalandorokat lát, akik részesei lennének a világ legnagyobb üzletének, de mint mondja, van köztük négy komoly érdeklődő is. Azt pedig nem titkolta, miért vannak ott Abu Dhabiban. 

„Ez a pénzről szól: azokról a versenyzőkről és azokról a szponzorokról, akik pénzt tudnak behozni a csapatba. Miattuk vagyunk itt. Engem csak az érdekel, hogy a számlák ki legyenek egyenlítve” – tette világossá a szakember. A Caterham tehát szponzor és fizetős pilóta keresése céljából érkezett a szezonzáróra, mivel ez az egyetlen és legutolsó esélyük a fennmaradásra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: