DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A pilóták nagyobb beleszólást akarnak a szabályokba

A versenyzők szövetsége, a GPDA eltökélte magát amellett, hogy aktívabb szerepet vállaljon a sport szabályainak alakításában, ezzel is vonzóbbá téve azt a nézők számára.

A pilóták érdekvédelmi szerve már hosszú évek óta létezik, eddig azonban főként a biztonság és egyéb a versenyzők érdekeit szolgáló ügyekben emelték fel hangjukat. Ami a biztonságot illeti, Jules Bianchi balesete nyomán most sem tétlenkednek, a szövetség Japánban megválasztott új elnöke, Alex Wurz szerint azonban immár az is a céljaik közé tartozik, hogy az F1 más szerveivel együttműködve próbálják a helyes irányba terelni a napjainkban számos szempontból gyakran kritizált sportot.

„Jelenleg is zajlik az a folyamat, amelyben pontosítjuk ennek részleteit” - jelentette ki Wurz. „Egyikünk sem hitte, hogy egy ekkora baleset történhet, ezért Suzuka után kissé át kellett helyeznünk a figyelmünket arra a helyzetre, hiszen a prioritások megváltoztak.”

Dppi_00112019_460



„Abu Dhabiban azonban összeülünk és megbeszéljük, hogy pontosan milyen javaslatokkal is áll elő a GPDA, amelyek a részvényesek és a rajongók érdekeit is szolgálnák. Szeretnénk jobban hallatni a hangunkat a nyilvánosság előtt anélkül, hogy belefolynánk a politikába.”

„Szerintem a GPDA-nak meg kell változnia egy kicsit. Készen állunk arra, hogy pozitív hatást gyakoroljunk a sportra, nyitottabbak legyünk a rajongók számára és együtt tudjunk működni a különféle stratégiai csoportokkal, a szabályalkotókkal és a részvényesekkel. Közösen össze kell ülnünk, hiszen mindannyiunk érdeke, hogy sikeres, biztonságos és látványos legyen a sport. Képesek lehetünk erre, de először persze integrálnunk kell magunkat ebbe a rendszerbe.”

„Ez pedig annyit jelent, hogy mostantól sokkal több munkám lesz!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: