DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Rosberg tiszta játékot vár Hamiltontól

Kisebb nyilatkozatcsata zajlott le az F1-es bajnoki cím két esélyese között: Hamilton szerint rajta nem múlik, tiszta lesz-e kettejük csatája Abu Dhabiban, Rosberg szerint azonban igen.

Kettejük párharca dominálta a teljes 2014-es szezont, Abu Dhabiban pedig utoljára csapnak össze a bajnoki címért a Mercedes versenyzői. Nem kell feltétlenül túlságosan parázs párharcra számítani: míg Rosbergnek arra kell törekednie, hogy nyerjen, Hamiltonnak már egy második hely is elegendő lesz a bajnoki címhez, ő vélhetően nem fog felesleges támadásokat indítani a német ellen. A hangulat azonban érthető módon felfokozott a csapattársak között.



„Azt kell tennem, amire képes vagyok, hogy nyomás alá helyezzem” – mondta Rosberg, aki akkor nyerhetne, ha egy rivális befurakodna kettejük közé. „Lewis Brazíliában hibázott egyszer, így esély van. Minden tőlem telhetőt meg kell tennem, hogy maradjon is.”

A két bajnokesélyes mosolyogva rázott kezet Abu Dhabiban, a szezon során azonban adódtak pillanatok, amikor eszükbe sem jutott volna ilyesmi. Monacóban Rosberg Hamilton szerint szándékosan hibázott, és szerezte meg ezzel a pole-pozíciót, míg Spában a német versenyző a brit hátsó kerekét találta el. Egy újságíró emlékeztette is Hamiltont, hogy a csata nem mindig maradt teljesen tiszta. „Így volt” – válaszolt nem túl bőbeszédűen a pontverseny éllovasa. Aztán arról faggatták, tudja-e garantálni, hogy a vasárnapi verseny tiszta lesz. „Nem gondolom” – felelte erre a kérdésre.

Azután Rosberg véleményét is kikérték az ügyről, aki ellentétesen vélekedik. „Lewis is tehet valamit, hogy megtartsa a küzdelem tisztaságát, azt, hogy ő maga tisztán vezet. Tehát nem igaz, hogy nem tehet semmit” – vágott vissza ő.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: