DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Herbert Buttont szeretné Alonso csapattársának

Az ex F1-es brit szerint a McLaren jól járna azzal, ha megtartaná Jenson Buttont, még annak ellenére is, hogy a két világbajnok párosítása nagyobb összegekbe kerülne az istállónak.

Fernando Alonso McLarenes szerződése majdnem biztos, társa kilétét azonban még homály fedi. A csapat jelenlegi párosa közül lesz kénytelen egy pilótát elküldeni, Johnny Herbert, a Sky Sports szakkomentátora Button maradása mellett harcol.



„Alonso bomlasztó erő lehet a csapatban, ezért kell valaki, aki nyugalmat hoz a garázsba – a tapasztalatával és érettségével Jenson lenne a jó választás. Számomra nyilvánvaló, hogy a McLarennek őt kell megtartania Magnussen ellenében. A dán pilóta jól kezdte az évet, de elkövetett néhány hibát, ami alapjaiban várható is volt. Néhány közülük azonban kérdéseket vet fel arról, hogy a megfelelő minőséget képviseli-e.”

A Speed Week újságírója, Mathias Brunner szerint a csapat azért preferálja Kevin Magnussent, mert olcsóbb alternatívát jelent Button mellett, míg a Honda inkább a brit maradását erőlteti, lévén a két fél hosszú évekig harcolt a közös sikerekért. A bizonytalanság miatt azonban Button úgy vághat neki a 2014-es év utolsó versenyének, hogy nem tudja, lesz-e még lehetősége Forma-1-es autóba ülni, vagy az Abu Dhabi Nagydíj jelenti majd érzelmes karrierje hattyúdalát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: