DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Kié lesz a Caterham második ülése?

Két nappal az F1-es Abu Dhabi Nagydíj szabadedzései előtt még mindig kérdés, hogy ki fogja vezetni a rajongók által összegyűjtött pénzből versenyző Caterham második autóját – többek között Rubens Barrichello és Max Chilton neve is felmerült.

Kamui Kobayashi még mindig csapattársra vár a 2014-es szezon utolsó versenye előtt, és hiába tartanak két nap múlva szabadedzéseket Yas Marinán, még mindig nem született döntés. A csapat ideiglenes ügyintézője, Finbarr O’Connell nyilatkozata semmitmondó, de mégis sokat sejtető a kérdést illetően: „Hamarosan döntés születik az ügyben, és alig várom, hogy bejelenthessük, mi fog történni.”



Sajtóhírek szerint a jelenleg állás nélküli Max Chilton is felmerült alternatívaként, de marussiás szerződése lehetetlenné teszi az átigazolást. „Hallottam róla, hogy ha a Marussia nem indul, akkor képbe jöhet nálunk is. Minden jót kívánok neki, ha mégis visszatér a Marussia, de nálunk nem versenyezhet, mert szerződéssel rendelkezik velük” – mondta O’Connell.

Roberto Merhi és Will Stevens debütálását a szuperlincensz hiánya akadályozza, a spanyol hiába vezetett már három alkalommal is a pénteki edzéseken, csak ideiglenes licenszszel rendelkezik, míg a brit még ennyi tapasztalatot sem mutathat fel.

Népszerű döntés lehet Rubens Barrichello, aki állítólag nem kevés szponzorpénzthozna magával – a brazil jelenleg hazája első számú túraautós sorozatában versenyez, tapasztalata és támogatottsága így új hattyúdalt teremthet, három évvel visszavonulása után.

Amíg a Forma-1-viágát nyugtalanság övezi a rajongók pénzéből rajthoz álló Caterham miatt (2 millió 350 ezer font gyűlt össze), kiderült, hogy Bernie Ecclestone is segített a leafieldieken, elnézve a csapat szállítási költségeit – ez a gyakorlat akkor áll fent általában, hogyha a szóban forgó alakulat legalább egy világbajnoki pontot szerez a sorozatban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: