DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Kobayashi vár, de már a jövőjére koncentrál

A Caterham pilótái, Kamui Kobayashi és Marcus Ericsson rövid közleményben reagáltak az F1-es csapatuk kilátástalan helyzetére, ami miatt biztosan nem ülhetnek autóba a következő két versenyen.

Dppi_00114011_307



Az istálló ellen csődeljárás indult az elmúlt hét során, így sem a személyzet, sem az autók nem utaztak el Austinba - s mivel a mezőny onnan egyenesen Sao Paulo felé veszi az irányt a következő versenyre, egészen biztos, hogy a csapat akkor is kihagyja a következő két futamot, ha hirtelen új befektetők révén jobbra fordulna a sorsuk.

Ez persze azt is jelenti, hogy a 18 fősre csökkenő mezőnyből az újonc Ericsson és az idei ülését a rajongói felajánlásokból finanszírozó Kobayashi is hiányozni fog.

„A csapat helyzete miatt sajnos nem versenyezhetek az USA és a Brazil Nagydíjon” - jelentette be a japán. „Nagyon sajnálom ezt azok a rajongók miatt, akik már várták a következő futamaimat. Továbbra is szemmel tartom a dolgok alakulását, miközben már azon dolgozok, hogy a jövőm szempontjából a legjobb döntést hozzam.”

Az F1-es újonc Ericsson talán még nehezebb helyzetben van a következő idény szempontjából. „Zűrzavaros idők ezek. Rengeteg dolog folyamatban van jelenleg. Én azonban továbbra sem adom fel, próbálok jókedvű maradni. Minden rajongómnak köszönöm a támogatást” - írta a svéd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: