DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Verstappen nem hisz a mentális erőben

Az F1-ben jövőre debütáló Max Verstappen a Red Bull hivatalos honlapjának nyilatkozva alaposan megmondta a magáét a mentális stresszről és hasonló fogalmakról.

Tizenhét évesen és három naposan vezethetett először versenyhétvégén F1-es autót a Toro Rossóval jövőre debütáló Max Verstappen, aki rengetegen féltenek attól, hogy képes lesz-e majd megbirkózni a nyomással, amit az F1-es szerződés jelent a számára. Ő maga azonban nem aggódik ilyesmin...

verstappen_autoban



„Nincs ezzel problémám” – mondta Verstappen a Red Bull honlapjának nyilatkozva. „Nagyon nyugodt vagyok. Nem akarok mentális stresszen töprengeni, vagy azon, hogy mennyire vagyok erős mentálisan, mivel, hogy őszinte legyek, szerintem ez egy baromság” – tette hozzá a szókimondó ifjú holland, aki elmondása szerint gyorsan alkalmazkodott az együléses autókhoz:

„Persze mielőtt beugrasz az autóba, nem tudod, hogy mit várhatsz. Néhány kör megtétele után viszont elkezdtem jól érezni magam, ilyenkor elkezdi érezni a határokat az ember. Egészen más, mint a gokart, gondolok itt a fékre, a gázpedál kezelésére, az autóban való elhelyezkedésre, a kilátásra, ezek a legfontosabb különbségek. De az elejétől kezdve viszonylag gyorsak voltunk, szóval egész jól alkalmazkodtam.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: