DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Raikkönen: Már nem vagyok fiatal fickó

A finn versenyző F1-es kihagyása idején már kipróbálta magát a tengerentúli sorozatban, most arról beszélt, a kategória továbbra is érdekli, csakúgy, mint a rali-világbajnokság.

Raikkönen 2010-ben került ki a Formula-1 körforgásából, az együléses versenyautók királykategóriájáról pedig a ralizás legmagasabb iskolájára váltott, a WRC-re, ahol két évet húzott le, sok emlékezetes bukással, de elismerésre méltó eredményekkel is: bár dobogóra nem állhatott, versenyei felét pontszerzőként zárta. 2011-ben a ralizás mellett kipróbálta az Egyesült Államok legnépszerűbb versenyszériáját, a NASCAR-t is. A charlotte-i oválpályán először a harmadosztálynak számító Truck Series fordulóján vett részt, egy héttel később az egy szinttel magasabb Nationwide sorozat futamán. A két versenyen 15. és 27. helyeket gyűjtött be.

Kimi Raikkönen a NASCAR Truck Seriesben 2011-ben


„Igazán élvezem a NASCAR-os témát. Teljesen más, egy jó szórakozás. Jó tapasztalat volt” – mondta a tegnap 34. születésnapját ünneplő Raikkönen a CNN-nek. „Remélhetőleg egy napon több versenyt tudok majd teljesíteni. Azt is mondtam már, hogy ralizni is szeretnék a jövőben. Már nem vagyok fiatal fickó. Valami mást is szeretnék kezdeni az életemben, mint a Formula-1.”

Az amerikai rajongóknak mindenesetre egy ideig még várniuk kell, mire a finn pilótát újra láthatják versenypályáikon: Raikkönen szintén a CNN-nek arra utalt, hogy talán 2016-ban is maradni fog a Ferrarinál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: