DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Rosberg: El kell kezdenem győzni

A Mercedes versenyzője, Nico Rosberg tisztában van vele, hogy az utolsó három versenyen nyernie kell, ha F1-es világbajnok akar lenni. Úgy érzi, mintha a pontduplázást neki találták volna ki.

A német pilóta nem sokkal ezelőtt – a Belga Nagydíj után – 29 pontos előnyel vezette a világbajnokságot. Azóta csupán három verseny telt el, az előny viszont 17 pontos hátránnyá alakult át. Rosberg utoljára hazai versenyén, a júliusi hockenheimi nagydíjon győzött, és összességében sem áll jól a sikerek terén: négy futamon intette le őt elsőként a kockás zászló, míg Lewis Hamiltont már kilencen. A versenyző tisztában van vele, hogy a maximális pontszámra kell törekednie, ha nem akarja, hogy csapattársa szinte behozhatatlan előnyre tegyen szert.



„Tudom, hogy mennem kell, és versenyeket nyernem mostantól, aztán meglátjuk, hogyan alakul” – mondta a Sky Sportsnak, akik a duplapontos szezonzáróról is kikérték véleményét. „Igen, biztos, hogy tetszik nekem” – mosolygott Rosberg, aki 14 pontos hátrányt ledolgozhat Abu Dhabiban, ha a Mercedesek akkor is első és második helyen érnek célba.

„Nem gondoltam arra, hogy lehetséges” – dicsérte magát az Orosz Nagydíjon elért második helyéért, amelyet egy első körös kiállásból felzárkózva ért el. „Úgy vezettem, hogy fel akartam érni, de nem tudtam, hogy sikerülni fog-e vagy sem. 24 körrel több volt, mint amiről a verseny előtti stratégiai megbeszélésen azt hittük, hogy megcsinálható. A határon táncoltam, nagyon boldog vagyok, hogy sikerült.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: