DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hamilton nem érzi megnyugtatónak 17 pontos előnyét

Bár úgy tűnik, a szezon végéhez közeledve Lewis Hamilton kezében van az irányítás az egyéni bajnoki címért folyó csatában, a brit elmondta, egyáltalán nem érzi magát biztonságban, hiszen ennél nagyobb pontelőnyök is gyorsan semmivé váltak már idén.

hamilton (2)



A brit idei kilencedik győzelmével 17 ponttal tudott elhúzni Nico Rosbergtől, és bár már csak három futam van hátra a szezonból, a bajnoki cím bezsebelésétől még mindig messze áll. A döntés a dupla pontok miatt valószínűleg a szezonzáróra marad, hiszen addig Hamilton csak akkor tudna 50 pontos előnyre szert tenni, ha csapattársa az egyik futamon nem szerezne pontot, és a másikon is a második helynél hátrébb végezne.

Hiába az erős forma tehát, Hamilton tudja, hogy még könnyen fordulhat a kocka. „Ilyen esetben nem létezik megnyugtató érzés. Nem hiszem, hogy életem során valaha is kényelmes helyzetben éreztem magam, amikor a bajnoki címért harcoltam. Végig feszült a küzdelem, ami a végsőkig el fog húzódni. Csak abban bízok, hogy fényes jövő vár rám a következő versenyeken” - nyilatkozta a brit.

„Nico nagyon közel van hozzám, nagyon gyors és remek munkát végez. Én pedig csak leszegett fejjel harcolok tovább, hiszen még három verseny van hátra, ami elég sok. Örülök, hogy pontelőnyöm van vele szemben és most is előtte végeztem, de az idei év során már láthattuk, hogy az előny sohasem lehet elég nagy.”

hamilton (1)

Az Orosz Nagydíj utáni sajtótájékoztatón egy újságíró felhívta rá a brit figyelmét, hogy 2007-ben is egy 17 pontos előnyt dobott el magától a szezon végén. Bár azóta már a pontrendszer is alaposan megváltozott, így az ilyen összehasonlításoknak nincs sok alapjuk, Hamilton abban biztos, hogy most, hét évvel idősebben már jobban tudja kezelni a helyzetet a szoros hajrában.

 „Nagyon jól emlékszek 2007-re” - válaszolta. „Akkor sem aggódtam, de talán kevésbé voltam tapasztalt.  Ma azonban már egy egészen más ember vagyok, és nagyon várom már az előttem álló versenyeket.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: