Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. június 22. péntek
Egyéb

Apja nyomdokain halad Gerencsér Olivér

Büszke lehet fiára, Olivérre, Gelencsér Csaba: Magyarország első jet-ski Európa-bajnokának utódja már 14 évesen leteszi a névjegyét nemzetközi szinten is.

Gerencsér Csaba Magyarország első jet-ski Európa bajnoka és világkupa győztese, a magyar jet-ski szövetség alelnöke. Fia, Gerencsér Olivér, aki alig töltötte be a tizennegyedik életévét, nemrég a dél-olaszországi Porto Cesareóban rendezett felnőtt világkupa-futamon második helyezést ért el, ami ebben a korosztályban máig példátlan siker a magyar jet-ski sport történetében. Külön érdekesség, hogy Olivér olyan versenyzőket is maga mögé utasított, akik annak idején édesapja ellenfelei voltak.

"Szombaton volt két húsz perc+egy körös futam, vasárnap pedig még egy ilyen, Olivér azonban kiváló állóképességgel rendelkezik és megoldotta a feladatot. Egy második és egy első hely után fel tudott mutatni még egy negyedik helyezést is, így összesítésben másodikként zárta a hétvégét" - mondta Gerencsér Csaba.

oliver_gerencser_bike

"Próbáljuk fokozatosan felépíteni Olivért, nyolc-kilenc éves kora óta űzi a sportot. Most a GP4-es kategóriában versenyez a világkupán, a cél az, hogy két év múlva, tehát 16 esztendősen feljebb tudjon lépni. Az Alpok-Adria bajnokságot tavaly megnyerte és idén is vezeti maximális pontszámmal, az első Eb-futamon harmadik lett, de akiktől akkor kikapott, azokat most már megverte itt a vb-n. Az idei szezonban a cél a magyar bajnoki cím, lesz még négy futam, illetve három Alpok-Adria-verseny is."

Gerencsér azt is hozzátette: kiemelendő, hogy spanyol és olasz versenyzőket is maga mögé utasít a fiatal tehetség, hiszen tengerparttal rendelkező országokként az itteni versenyzők általában le szokták győzni a magyarokat. Azt pedig nem győzzük hangsúlyozni, hogy Olivér tizennégy esztendősen a felnőtt mezőnyben teszi mindezt...

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?