DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Egyéb

Rutinos gárdával indul Magyarország új motorsport csatornája

A TV2 Csoport nagyszabású program-invesztíciójának köszönhetően 2016-ban elindult a Spíler TV. A férfias szórakozást kínáló csatorna 2017 tavaszán elindítja a SpílerTV MotorsportHD Projektet, ahol a benzíngőzé a főszerep.

A  Spíler TV válogatott programkínálattal és exkluzív tartalommal erősít a motorsportok területén. A Talmácsi Gábor - Mezei Dániel páros szakkommentálásával láthatók a MotoGP futamai, míg a SUPERBIKE világbajnokság európai futamain a Supersport kategóriában Sebetyén Péter motorversenyzőnek szurkolhatnak a nézők élőben a tv előtt, Szabó Róbert kommentátorral. A két kerék szerelmeseinek a SpílerTV MotorsportHD élőben elhozza a salakmotor-világbajnokságot és -világkupát is. 

Czollner Gyulával, a Supercars kommentálása mellett, a több magyar indulót felvonultató rallycross-világbajnokságot követhetjük nyomon. A csatorna kiemelten foglalkozik,  a világbajnokság állandó magyar résztvevőjével, Lukács Kornéllal, Csucsuval, valamint az első élő RX-közvetítés szakkomentátorának, a Super 1600 Európa bajnok Szabó Krisztiánnak a versenyeivel. További exkluzív tartalmakkal Balogh Tamás, az élő stúdióbeszélgetések műsorvezetője jön minden vasárnap a futamok között. A csatornának köszönhetően számos technikai sport jut majd el több százezer hazai háztartásba.

szabo-mezei-talma-czollner-spiler



Talmácsi Gábor, új szerepben, szakkommentátorként vág bele, az idei MotoGP szezonba - “Nagyon várom a szezont, az első hétvége is izgalmasra sikerült, jönnek elő az emlékek. A nézőknek sok új és izgalmas információt és kulissza titkot szeretnék átadni."

Mezei Dániel, - egy percig sem gondolkodott az új felkérésen - "A lassan 25 éves sportkommentátori pályafutásom egyik legfelemelőbb élménye és időszaka volt, amikor 2005 és 2009 között a MotoGP versenyeít közvetíthettem. Ez az időszak a magyar gyorsasági motorsport legsikeresebb időszaka volt. Talmácsi Gábor akkor ért fel a csúcsra, világbajnok lett, MotoGP résztvevő, mindezt magyarként érte el. Akkoriban rengeteget voltam együtt Talmával és Stefanóval, aki a magyar motoros társaként, menedzsereként segítette az én munkámat is. Most újra együtt dolgozunk. Amikor ennek a lehetősége felcsillant, egy percig sem volt kérdés, hogy nekivágok a közvetítéssorozatnak. Nem mellesleg: 2017-ben - véleményem szerint - a MotoGP és a Superbike világbajnokság is hihetetlenül izgalmas lesz. A motrosport csúcsát közvetíthetjuk Gáborral! "

Szabó Róbert, neve egybefolyik a motorversenyekkel már 20 éve - “Ott voltam a MotoGP magyar nyelvű adásának születésekor, érthető tehát a várakozás és a büszkeség, hogy csatlakozhattam Magyarország vezető sportcsatornájának motorsport projektjéhez. Szeretném, hogy a MotoGP és a Superbike eseményeit is egyre inkább körbelengje a népszerűség, az emberek beszéljenek, pletykáljanak róla. Főként a pilótákat érintő hétközi események vázolásában, háttérinformációkban, műszaki alapfogalmak tisztázásában és reális esélylatolgatásban szeretnék többet adni a SpílerTV nézőinek. Nagyon várom a Superbike első európai fordulóját, ahol Sebestyén Peter és SSP Team Hungary by Pedercini Racing magyar csapat is bemutatkozhat, hogy ki győzi le először Jonathan Rea-t, hogy a MotoGP-ben mire megy Jorge Lorenzo a Ducatival, Maverick Vinales a Yamahával és Andrea Iannone a Suzukival, hogy kis lesz a Moto3 és a Moto2 új világbajnoka…"

favaro-czollner-szabo-mezei-talma-balogh-szinpadkep

Czollner Gyula, újra magyarnak szurkol a kommentátori székben - "Az RX egy olyan FIA világbajnokság, amiben van magyar versenyző, Lukács Csucsu Kornél. Számonra ettől különleges. Utoljára 2004-ben Baumgartner Zsoltnak szudkolhattam kommentátorként az F1-ben. Most nagyon örülök, hogy újra magyarért izgulhatok."

Balogh Tamás, adrenalin függő riporter, hozza közelebb a nézőkhöz a versenyzőket vendégeivel a futamok háttér műsorában - "Jó néhány éve motorozom, ráadásul egy superspeed-et hajtok, tehát a sebesség imádata és az adrenalin függőség számomra ismert jelzők, persze ez a fajta motorozás eltörpül a mögött, amit a SpílerTV mutat majd a nézőknek. Nagyon örülök, hogy részese lehetek egy olyan projektnek, ami közel hozza az emberekhez azokat a technikai sportokat. Megmutatjuk az országnak, hogy miért érdemes követni ezeket a szériákat, hogy vannak rendkívül tehetséges versenyzőink olyan sportokban is, amelyekről eddig nem is hallottak. Lehetőséget adunk a nézőknek, hogy részesei lehessenek egy-egy élő közvetítésnek, mert az internetes alkalmazások és okos telefonok világában bárki üzenhet nekünk, hozzászólhat a versenyhez, elmondhatja véleményét. Mi pedig ígérjük, hogy olyan energiával, lelkesedéssel és lendülettel készítjük a műsort, mint ahogy Rossi gyorsul a célegyenesekben. Mi a szakértői elemzéseken túl kíváncsiak vagyunk, a nézők véleményére, mit gondol a futamokról, mit érez az utolsó körökkel kapcsolatban. Persze ismert embereket is vendégül látunk a stúdióban, akik nem feltétlen jártasak a technikai sportokban, viszont véleményük van róla."

Stefano Favaro elmondta, hogy a csatorna műsorát úgy tervezeték meg, hogy - “A vasárnapi közvetítéseket hamarosan stúdió beszélgetéssel és a futamokhoz kapcsolódó háttér műsorral fogjuk színesíteni. Célunk, egy olyan műsor struktúra kialakítása motorsport tematikában, ami egyedül álló a mai magyar sportcsatornák között. Már most az indulásnál nagyon sok újdonsággal szeretnénk kezdeni, mind a studió beszélgetésekben, mind a közvetítések kommentálásában. Kiemelten fogunk foglalkozni azon magyar versenyzőkkel, akik az adott versenysorozatokban indulnak, évközben pedig folyamatosan hozzuk az új műsorokat a nézőknek. Nem titkolt tervünk, hogy vezető csatorna legyen a SpílerTV és azon belül a SpílerTV MotorsportHD Projekt műsorainka nézettsége is vezető legyen, mindezek mellett természetesen maximális szórakoztatásra törekszünk.”

spiler-motorspot-hd-logo

Háttér információk:

A gyorsaságimotoros-világbajnokság, ismertebb nevén MotoGP a motorkerékpársport legmagasabb osztálya, szabályait az FIM határozza meg. Hasonló sorozat a Superbike-világbajnokság és a Supersport-világbajnokság. 1949 óta minden évben megrendezik. Jelenleg három széria kap helyet a sportágban: a Moto3, a Moto2 és a MotoGP. A MotoGP kategóriában kizárólag prototípusok indíthatók, vagyis az itt indított motorkerékpárok még átalakításokkal sem hozhatók kereskedelmi forgalomba.

A Superbike-világbajnokság (SBK) a MotoGP-hez hasonlóan egy gyorsasági motorokkal rendezett világbajnokság. Superbike-ban négyütemű, 750-1000 köbcenti közötti három vagy négyhengeres, illetve 850-1200 köbcentis kéthengeres motorok versenyezhetnek. Minden versenyhétvégén két futam kerül megrendezésre. A szezon során tizenhárom helyszínen összesen huszonhat verseny kerül megrendezésre.

rallycross-világbajnokság egy új generációs nemzetközi autósport sorozat, melyet csupán néhány éve jegyeznek, de rohamtempóban és dinamikusan fejlődik. Több gyári csapat (Audi, Peugeot, Citroen, Ford) is komoly energiákat mozgósít a bajnokságban történő eredményes részvétel érdekében. A Rallycross sportág szolgáltat a világnak olyan nagyszerű, ismert és elismert versenyzőket , mint például Ken Block (Ford), Petter Solberg (Volkswagen), Sebastien Loeb (Peugeot) Mattias Ekstrom (Audi). Fanatikus profizmus és szenvedély, ez az ami leginkább jellemzi ezt a technikai sportot.

Speedway World Championship (salakmotor-világbajnokság), a világ legrangosabb nemzetközi salakmotorverseny sorozata a FIM - a Nemzetközi Motorsport Szövetség szervezésében. Világszínvonalú stadionokban futó sorozatban 15 állandó versenyzővel, 11 fordulóból 1 világbajnok kerül ki. A világon 112 országban követik figyelemmel a közvetítések során a futamokat. A salakmotorok egyhengeres, négyszelepes, karburátoros, max. 500 cm3-es kb. 80-90 lőerős erőforrással rendelkeznek, illetve ezeken motorokon nincs fék.

Supercars egy ausztrál székhellyel rendelkező túraautó-bajnokság. A bajnokság nagy népszerűségnek örvend Ausztráliában és Új-Zélandon is, de világszerte is kezd nőni a népszerűsége az egyre nagyobb televíziós lefedettségnek köszönhetően. A V8 Supercars bajnokság Ausztrália összes államában rendez versenyt, ezenkívül rendeznek versenyt Új-Zélandon, Abu-Dhabi-ban. és 2010-ig Bahrein-ben is voltak versenyek. A versenyeket épített pályán és utcai pályákon rendezik. A versenyhétvégéken többnyire 2 futamot rendeznek, de vannak ettől eltérőek ahol hármat, illetve endurance versenyeknél 1 futamot rendeznek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: