DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Kemény első év vár az F3-ban Mick Schumacherre

„Ha már most esélyesként kezelik, csak csalódást okozhat” – állítja az uralkodó F1-es világbajnok Nico Rosberg, aki pontosan tudja, milyen egy híres apa árnyékában megmászni a ranglétrát.

Mick Schumacher 2016-ban egyszerre versenyzett az olasz és a német Formula-4-es bajnokságban: mindkét versenysorozatot az összetett második helyén zárta, míg a télen megrendezett MRF Challenge szériában egy bronzérmet gyűjtött be. Idén egy lépcsőfokkal feljebb lép, s immár a Formula-3-as Európa-bajnokságon próbál szerencsét – amelyet egyébként elképzelhető, hogy hamarosan egybeolvasztanának a GP3-mal.

Nico Rosberg maga is egy korábbi Formula-1-es világbajnok fiaként kezdett bele az autóversenyzésbe, így pontosan tudja, milyen nehézségekkel jár az emiatti nyomással a vállán végigjárni a ranglétrát: „Ha százszor ezzel kapcsolatban kérdezgetnek, akkor előbb-utóbb az idegeidre fog menni. Az elvárások óriásiak” – nyilatkozta a visszavonult címvédő a Zeit Magazin Mann hasábjain.

mick-schumacher-f3



A hétszeres világbajnok Michael Schumacher ráadásul az F3 egyik legerősebb csapatának, a Prema Powerteamnek lesz a versenyzője, így sokan már azt vizionálják, hogy rögtön megszerezheti a bajnoki címet. Rosberg szerint ugyanakkor ehhez időre lesz szüksége, s ha túl nagyok az elvárások, abból Mick Schumacher csak rosszul jöhet ki:

„Nemrég olvastam valahol, hogy Mick az F3-as bajnoki cím egyik favoritja. De még csak az első szezonját fogja teljesíteni! Lewis például ötödikként zárta az első évét az F3-ban” – utalt Hamiltonra. „Úgy gondolom, két idényre van szükséged ahhoz, hogy igazán sikeres legyél ott. De ha már most azt írják róla, hogy esélyes, csak csalódást okozhat. Ez nehéz. Pontosan átérzem, milyen helyzetben van. Csak remélni tudom, hogy hasonlít az apjára és nem törődik ezzel a nyomással.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: