DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Női pilóta a Red Bull Air Race mezőnyében

Történelmet ír Mélanie Astles: ő a Red Bull Air Race Challenger Cup első női pilótája. A francia műrepülő-bajnok idén csatlakozik a mezőnyhöz. Két másik érdekes újoncot is avat a bajnokság, a brit Ben Murphy-t és az amerikai Kevin Colemant.

Számtalan meglepetést tartogat a 2016-os Challenger Cup: a nyolcfős mezőnyben három új név is szerepel. Az egyikük Mélanie Astles ötszörös francia műrepülő-bajnok, aki előkelő helyeken szerepel az európai- és világranglistákon is. Astles az első hölgy pilóta a sportág történetében és olyan újoncokkal kell majd megmérkőznie, mint Ben Murphy és Kevin Coleman. A brit Murphy az RAF Red Arrows bemutató csapatának egykori vezetője és parancsnoka, míg Coleman  - a US Advanced Aerobatic Team műrepülő fenegyereke - az első amerikai, aki bejutott a Challenger szériába. Egyben ő a mezőny legfiatalabb tagja is. Idén visszatér Luke Czepiela lengyel műrepülő pilóta, aki a 2014-es szezonban már feltűnt a bajnokságban.

melanie_astles_red_bull_air_race



„Élvezem ezt a hatalmas lehetőséget és azt, hogy megoszthatom a szenvedélyemet a tömegekkel. Nem tagadom, egy álom vált valóra azzal, hogy 2016-ban csatlakozhatok a Challenger Cuphoz, nagyon várom a kihívást” – mondta Mélanie Astles.

„Szerencsés vagyok, hiszen az eddigi karrierem során sok elképesztő repülésben lehetett már részem, de a Red Bull Air Race jelenti számomra a legnagyobb kihívást. A Master Class-ban precizitás, tehetség és csapatmunka kell a sikerhez, a Challenger Cup lehetőséget ad, hogy megszerezzem azt a tapasztalatot, amely ahhoz kell, hogy ezen a szinten versenyezhessek” – mondta Ben Murphy.  

ben_murphy_red_bull_air_race

Az új pilóták a Red Bull Air Race világbajnokság első versenyén, Abu-Dzabiban mutatkoznak be március 11-12-én.

A Red Bull Air Race Világbajnokság 2016-os szezonjának versenyeire a jegyek decembertől válthatók. A jegyvásárlással kapcsolatos és egyéb további információkért látogasson el a www.redbullairrace.com oldalra!

2016-os versenynaptár:

1. Egyesült Arab Emírségek, Abu-Dzabi            (március 11-12.)

2. Spielberg, Ausztria                                        (április 23-24.)

3. Csiba, Japán                                                  (TBC)

4. Budapest, Magyarország                              (július 16-17.)

5. Ascot, Anglia                                                 (augusztus 13-14.)

6. Németország, Lausitzring                           (szeptember 3-4.)

7. Indianapolis, Indiana, Egyesült Államok       (október 1-2.)

8. Las Vegas, Nevada, Egyesült Államok          (október 15-16.)

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: