DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Kancsár második az időmérőn, Fodor is az élmezőnyben

Szerdán két tízperces szabadedzéssel és egy szintén tíz minutumból álló időmérő edzéssel folytatódtak a Rotax Max Challenge valenciai világdöntőjének küzdelmei. A magyarok Kancsár Ferenc vezérletével folytatták remeklésüket.

A mai első, összességében már a negyedik szabadedzésen az időjárási körülmények is megnehezítették a versenyzők dolgát, hiszen kedd éjszaka és szerda reggel is eső áztatta az andalúziai pályát, amelyről az égi áldás az összes előző nap felhordott gumit lemosta.

A Junior kategória képviselői nyitották a mai programot a pályán, és ők, valamint a Senior kategóriában versenyzők még egyértelműen vizes aszfalton teljesítették szabadedzésüket. A juniorok között Sövér László a 33., míg a seniorok között vitézkedő Ferencz Márk a 32. helyet szerezte meg a trükkös körülmények között.

Sövér Laci üléspróbán


 

E két kategória népes mezőnye a DD2 Masters és a DD2 szabadedzésére már úgy-ahogy felszárította az aszfaltot, így Fodor Gézáékat már valamivel jobb, de még mindig átmenetinek mondható körülmények fogadták a pályán. A DD2 Masters magyar bajnoka remekül ráérzett a nehéz tapadási viszonyokra, és egy 13. hellyel jelezte, a legjobbaknak is komolyan kell vele számolniuk a folytatásban.

Ugyanez igaz a tegnap két edzéselsőséggel bekezdő Kancsár Ferencre is, aki a mai első tét nélküli gyakorláson a 3. helyet szerezte meg egy belga vetélytársa, és az osztrák színekben induló, ám magyar kötődésekkel is bíró Habsburg Ferdinánd mögött. Ugyanebben a kategóriában, a DD2-ben Kovács Gábor Roland a 28. helyen zárta ezt az etapot.

A nap második szabadedzése már végig száraz pályán zajlott. A juniorok között Sövér Laci a 29., a seniorok között Ferencz Márk a 34. helyet szerezte meg, a DD2 Mastersben érdekelt Fodor viszont egy fantasztikus 4. helyet villantott, megérkezve a közvetlen élmezőnybe. A DD2-ben Kancsár egy újabb 3. helyet tudott felmutatni, míg Kovács Gábor Roland egy 23. hellyel hangolt a nap legfontosabb részére.

Fodor Géza gokartját ma kiválóan beállították a magyar szerelők, és ő is elemében volt a pályán


 

Az időmérő edzésen Sövér 72 junior pilóta közül a 43. helyet szerezte meg, és a mezőny sűrűségét jelzi, hogy mindössze 8 tizedmásodperccel maradt el a leggyorsabb időtől. Ferencz Márk szintén 72 versenyző közül lett az 56. a Senior kategória kvalifikációján, az ő lemaradása egy másodperc volt az 1. helyezettől. 

A DD2 Mastersben Fodor Géza ezúttal fél másodpercet kapott a leggyorsabbtól, ez a 16. helyre volt elég. Kancsár továbbra is ihletett formában versenyez, ő a DD2 időmérőjén a második helyet kaparintotta meg, kevesebb mint egy tizeddel elmaradva brit riválisa mögött. Habsburg Ferdinánd a 9., Kovács Gábor Roland az 53. helyen zárta a mai nap programját. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: