DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Már a jövő évre készül - Bús Edina és a 2014-es mozgalmas szezon

Egy számára új sorozatban, a Seat Leon Eurocupban is kipróbálhatta magát idén Bús Edina a B3 Hungary csapat tagjaként, de emellett még egy váratlan magyar bajnoki címet is bezsebelt a népszerű pilótahölgy.

Egyetlen versenyhétvégéből állt számodra a magyar bajnokság, de így is elhoztad a címet a 3500 köbcenti alatti kategóriában. Ez hogy történt?

Tulajdonképpen csak gyakorlásképpen indultam el a magyar bajnokság futamán a Hungaroringen egy Seattal. Ellenfeleim között ott volt két erősebb Porsche és néhány gyengébb autó is, de sikerült ezt is behúznom. Az elsődleges szempont csupán az volt, hogy minél többet menjek az autóval, szóval csak hab volt a tortán, hogy végül még bajnokságba is beleszólhattam.

Kisebb_seat_friday08_resize_1 



A fő hangsúly viszont a Seat Leon Eurocupra helyeződött. Hogyan értékelnéd első szezonod?

Valamivel több, mint 30 induló vett részt az idei bajnokságban, akik között a 21. helyen végeztem. A célom az volt, hogy a középmezőnyben zárjam az évet, és ez így nagyjából sikerült is. Az utolsó versenyen azért szerettem volna még odatenni magam és akár pontot is szerezni, de végül ez nem jött össze. Viszont az időmérőm tényleg az egyik legjobb volt a szezon során, hiszen a mezőny közepéből rajtolhattam. A versenyen aztán különféle incidensekbe keveredtem, amik meggátoltak az erős eredményben. Ettől függetlenül viszont elégedett vagyok azzal, amit idén elértem, és bízok benne, hogy ha jövőre is indulunk, akkor ennél csak jobban fogok szerepelni, hiszen most már ismerem a pályákat és az autót, így több információval tudunk nekivágni egy-egy hétvégének.

DSC_3596 

És hogyan áll jelenleg a helyzet? Jöhet a második szezon?

Nagyon szeretném, hiszen ennek az évnek még úgy vágtam neki, hogy nem ismertem az autót. A régi Seat Leont ugyan vezettem már pár verseny erejéig, de mégsem tudtam elég időt eltölteni benne. Az idei versenynaptár hat pályája közül pedig csak egyet, a Salzburgringet tapasztalhattam meg testközelből. Ott éreztem is, hogy ez előnyömre válik, és rögtön tudtam is egy pontot szerezni. Ezért hiszem azt, hogy ha jövőre is indulnánk, és legalább a pályák fele bennmaradna a naptárban, akkor sokkal felkészültebbek lennénk. Ami engem illet, mindenképpen szeretnék a sorozatban maradni, hiszen ha átülnék másba, akkor ott ismét előröl kellene kezdeni mindent. Nem mintha ez gondot jelentene, de itt mégis lefektettük már az alapokat. 110 százalékban erre készülök az edzéseimmel és a szimulátorban végzett munkával is. Jövőre már mindenképp szeretnék felmutatni egy az ideinél jobb eredményt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: