DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

A Hollywood felirat felett – Ken Block

A Gymkhana SEVEN megjelenését követően Ken Block úgy nyilatkozott, hogy ez lett az eddigi legjobb videója, melyért nagyon hálás a kedvéért a város utcáit lezáró Los Angeles-i rendőrségnek is.

Ken Block várva várt új videója, a Gymkhana SEVEN megjelenését követően a Monster versenyzője megköszönte a segítséget Los Angeles rendőrségének, akik biztosították számára a város utcáit a forgatáshoz. Saját bevallása szerint nem az volt a célja, hogy a lehető leggyorsabban száguldjon a kaliforniai városban, hanem azt a kérdést tette fel magának, hogy mit tenne a legszívesebben, ha lezárnák egy város utcáit a kedvéért...

A videó azonban nemcsak Blockról szól, hanem autójáról is: a Gymkhana SEVEN-höz a Vauhgn Gittin nevével fémjelzett RTR egy vadonatúj, egyedi versenygépet készített az amerikai sztár számára egy 1965-ös Mustangot átalakítva. Az autót egy 845 lóerős V8-as Ford hajtja, a váltó pedig a Dakarról érkezett. Az összkerékhajtású autó a Hoonicorn becenevet kapta a Hoonigan és az unikornis (unicorn) összemosásával.

„Az évek során jó néhány autóval vezettem gymkhana-stílusban, de ez a mostani messze a legjobb erre a célra” – nyilatkozta Block. „A nyomaték és a teljesítmény valósággal megrészegít, az abroncsok elpárolognak, ahogy a gázra lépek” – folytatta a Monster sztárja, aki nem feledkezett meg a köszönetnyilvánításról sem: „Őszintén szólva úgy érzem, hogy ez az eddigi legjobb gymkhana-videóm, köszönöm Los Angeles városának, hogy kölcsönadták az utcáikat néhány napra!”

„Hihetetlen, milyen helyszínekre eljutottunk ehhez a projekthez. Persze Los Angelesben hozzá vannak szokva az olyan munkákhoz, melyben rengeteget vezetnek, de ez volt az első alkalom, hogy valaki élesben, kamera előtt vezetett az Hollywood felirat felett. Elég kemény engedélyeket kellett szereznünk...”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: