DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Kiss Pál Tamás nyerte a második német futamot

Ezt már nem vehetik el a magyar pilótától. Kiss Pál Tamás szenzációs rajttal, remek tempót autózva, magabiztosan nyerte meg a hétvége második versenyét Pommer és Sato előtt. A japán dobogós helyezése bajnoki címet jelent számára.

Még a tegnapi versenynél is hűvösebb időjárás fogadta az AutoGP mezőnyét a mai nürburgringi versenyen, a levegő mindössze 14°C, az aszfalt csupán 17°C-ra melegedett fel. A felhős, szeles időben 16:25-kor indult útjára a verseny, melynek rajtát Kiss Pál Tamás, a tegnapi büntetés és hátrasorolás miatt az ötödik helyről várhatta.


 
A magyar versenyző fantasztikusan kapta el a rajtot, és az első kanyarba már másodikként érkezett meg, míg legfőbb riválisa, Sato, a nyolcadikról a tizedik pozícióba csúszott vissza. Tamás azonnal támadni kezdte a poleból rajtoló, és helyezését megtartó Draconet az első helyért, közben azonban védekeznie is kellett Pommerrel szemben. Tamás hamar dűlőre akarta vinni a dolgot, így a következő körben beszúrt Dracone mellé az első kanyarban, aki ettől annyira meglepődött, hogy a kanyarkijáraton meg is pördült.  


 
A magyar versenyző tehát a második körben átvette a vezetést, és megkezdte az elszakadást az őt üldöző Pommertől. Miközben Tamás szépen lassan növelte az előnyét a német versenyzővel szemben, a verseny felére már 2,3 másodpercre hízott közöttük a távolság, Sato ismét remek felzárkózást mutatott be a mezőny végéről.


 
A japán versenyző a negyedik helyről állt ki kötelező kerékcseréjére a 12. körben, őt egy fordulóval később követte Cerruti a harmadik pozícióból. Az olasz versenyző éppen csak, de vissza tudott jönni a japán elé, a hideg gumikon azonban nem tudta őt tartani, így Sato a 2-es kanyarban újabb pozíciót javított. Sato nagy igyekezetében egy borító elemet is elhagyott az autója elejéről.


 
Tamás a 14. körben állt ki a kötelező kerékcserére, vezető helyről. A kiállás nem volt tökéletes, a jobb hátsónál apró gondok akadtak, de szerencsére a magyar versenyző nem vesztett sok időt. Pommer két körrel később követte a magyar versenyzőt, megelőzni azonban nem tudta a későbbi kiállással sem. Miután utolsóként Giovesi is letudta a kiállását, Tamás visszakerült az első helyre, melyet aztán már nem is adott ki a kezéből.


 
A magyar versenyző boldogan, cikázva szelte át célvonalat, magabiztos, 10 másodperces előnnyel megnyerve az AutoGP második nürburgringi versenyét Pommer, és a németet végül megszorongató, de megelőzni már nem tudó Sato előtt. Őket sorrendben Roda, Cerruti, Kuroda, La Rosa, Cipriani, Dracone és De Plano követte. Dobogós helyezésével Sato bebiztosította az összetett első helyét, melynek hatására a japán el is érzékenyült a kocsiból kiszállva. A győzelemnek köszönhetően Tamás nagy lépést tett az összetett második helyének megtartásáért, a szezonzáró estorili hétvége előtt.

 

P1Race.com

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: