DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Auto GP: Kiss Pál Tamás csapatot váltott

Az Auto GP sorozat negyedik helyén álló Kiss Pál Tamás elhagyta a Zele Racinget és a Virtuosi színeiben versenyez tovább.

Kiss Pál Tamás remekül kezdte az Auto GP World Series idei szezonját: a magyar versenyző az idénynyitón ugyan kiesett Kevin Giovesi túlzottan optimista előzési manőverének következtében, ezt követően viszont sorozatban négyszer állhatott dobogóra, a Paul Ricard-on ráadásul győzni tudott, így úgy tűnt, akár még a bajnoki címért is harcban lehet majd.



 

Ezt követően viszont leszállóágba került a magyar versenyző, a szezon második öt versenyen mindössze egyszer állhatott a pódiumra, Imolában csak két kilencedik hely jutott neki, így összességében hiába van Sato után a második legtöbb dobogója idén, a bajnokságban már csak a negyedik helyen áll, s Andrea Roda sincs messze tőle.



 



 

Persze erről javarészt nem ő tehet, beállítási gondok, elrontott kerékcserék hátráltatták a magyar versenyzőt, aki végül úgy döntött: eljött a váltás ideje. Kiss Pál Tamás elhagyta a Zele Racinget, hogy annál a Virtuosinél folytassa, melynél a tavaly év végén tesztelet - de végül nem kapott szerződést. A brit csapat állandó versenyzője Andrea Roda, a másik autót a belga Sam Dejonghe és a norvég Pal Varhaug vezette eddig.



 

Kiss Pál Tamás hivatalos honlapján a következő nyilatkozatot tette közzé: "Nehéz döntést kellett meghoznom, de a pályafutásom jelenlegi szakaszában talán minden eddiginél fontosabb az eredményesség, ehhez pedig úgy érzem, hogy csapatot kell váltanom. A szezon elejét nagyon jól kezdtük, minden adott volt a további sikerekhez, de már a Hungaroringtől kezdve voltak komoly problémáink, Imolában pedig minden rossz egyszerre jött."



 

"A Zele Racing minden tagját tisztelem és nagyon hálás vagyok nekik az eddig nyújtottakért. Barátként tekintek rájuk és sok sikert kívánok nekik a folytatásra! Úgy gondolom a Virtuosinál biztosítani tudják számomra, ami az utóbbi versenyeken hiányzott és eredményes, szép jövő áll előttünk. Jerezben bizonyították, hogy mennyire profik és sokáig tárgyaltunk arról, hogy idén náluk versenyzek, de akkor nem sikerült megegyeznünk, most azonban elhárult minden akadály."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: