DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Zele Racing: Kiss Pál Tamás már bizonyított

A Zele Racing nagy potenciált lát Kiss Pál Tamásban, ezért döntöttek úgy, hogy szerződtetik az Auto GP idei szezonjára.

Kiss Pál Tamás a tavalyi Auto GP szezonban három versenyhétvégét töltött a Zele Racing színeiben, s már rögtön az első futamán bizonyítani tudott, hiszen Silverstone-ban a harmadik helyet szerezte meg. A magyar versenyző annak ellenére is az ötödik helyen tudta zárni a bajnokságot, hogy a nyolc fordulóból az első kettőt kihagyni kényszerült, s összesen három különböző csapat színeiben szerepelt a hat fordulóban. Kiss Pál Tamás mind a tizenkét versenyén pontot szerzett, hétszer a legjobb öt közt zárt, igazolva ezzel tehetségét.



 

A Zele Racing ezek után nem meglepő módon szerződést hosszabbított a magyar versenyzővel, aki az élmezőnybe várja magát: "Jó érzés ismerős arcok közé visszatérni. Magasak az elvárásaim, hiszen nagyon jól együtt tudtam működni a csapattal tavaly. Michael Zele elmondása szerint azóta még tapasztaltabbak lettek, és új technikai partnereik is vannak, szóval úgy tűnik, minden készen áll ahhoz, hogy az élmezőnyben csatázzunk" - nyilatkozta a magyar versenyző.



 



 

Kiss Pál Tamás gyermekként kezdett gokartozni 1998-ban, s három magyar bajnoki címet követően 2008-ban váltott formulaautókra. Egy évet a svájci kétliteres Formula-Renault-knak kiírt bajnokságban töltött, majd két évig a brit Formula Renault-sorozatban szerepelt, melynek bajnokai közt olyan neveket találunk, mint Lewis Hamilton, vagy Kimi Raikkönen. A 2010-es szezont nyolc dobogóval és három győzelemmel a harmadik helyen zárta, többek közt a már az F1 felé kacsingató Will Stevenst is megelőzve.



 

2011-ben már a GP3-sorozatban szerepelt a magyar versenyző, ahol mindössze második versenyhétvégéjén győzni tudott a barcelonai sprintversenyen. A következő szezonban szintén összejött neki egy dobogós helyezés, méghozzá a monacói főversenyen, melyet a második helyen zárt. A tavalyi év nehezen indult, a szezon elején még szerződéssel sem rendelkezett, végül az Auto GP-ben kötött ki, ahol, mint fentebb írtuk, bizonyítani tudta tehetségét, így nem is lehetet kérdéses a folytatás.



 



 

"Tamás tavaly már igazolta a képességeit, így remek dolog, hogy újra köztünk van. Nagy potenciál rejlik benne, úgy hisszük, hogy idén együtt megtehetjük a következő lépést" - mondta a csapatfőnök, Michael Zele a szerződés bejelentését követően. Az Auto GP szezon előtti tesztjeit április 1-én és 2-án rendezik Valenciában, a következő hétvégén pedig Marrakeshben meg is kezdődik a bajnokság.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: