DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
Egyéb

Hamilton nem maradna az F1-ben a visszavonulása után

Az ötszörös F1-es világbajnok úgy véli, hogy ugyan könnyedén maradhatna a sportban valamilyen másik szerepben is, de szívesebben vágna bele valami teljesen másba, ha eljön az ideje.

Arról beszélt Lewis Hamilton, az F1 regnáló világbajnoka, hogy ha visszavonul egyszer a versenyzéstől, akkor nem nagyon szeretne a sportágban maradni, sokkal inkább valami teljesen új dolgot szeretne megtanulni. Hamilton a Hewlett Packard Enterprises eseményén szólalt meg a témával kapcsolatban, de azt azért hozzátette, hogy nem szeretne "túl sokat gondolni" a visszavonulásra.

00118023_480



"Azt nem igazán tudom, hogy mi van az F1 után. Sok sportoló akkor is ezt csinálja élete végéig, ha már nem versenyzik. Én nyolc éves korom óta versenyzem, minden figyelmem erre fordítom, de az F1-en kívüli életemben próbálom kitalálni, hogy mi mást akarok még csinálni, minek kezdhetek neki" - magyarázta a brit pilóta.

"Az természetesen szuper könnyű lenne, hogy a versenyzés után is ott legyek minden futamon, mondjuk mint Toto segédje. Évek óta ezt csinálom, tudom olyan jól, mint bárki más, de jobban érdekel az, hogy valami mást tanuljak meg" - tette hozzá Hamilton, aki 2020 végéig viszont szerződéssel rendelkezik a Mercedesnél.

"2021-ben jelentősen megváltoznak a szabályok, az új menedzsmenttel a Formula-1 dinamikája is megváltozik. A csapatok szerződései is elérkeznek egy olyan ponthoz, ahol meg kell őket újítani, Toto keményen fog ezen dolgozni, szóval közel tartom a fülemet a földhöz a jövővel kapcsolatban."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: