DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Hogyan lesz valakiből Vettel sajtósa?

Britta Roeske több mint egy évtizede dolgozik az F1-ben, 2010 óta tevékenykedik a négyszeres világbajnok oldalán – de vajon hogyan került a száguldó cirkuszba és miért szereti a munkáját?

Alighanem sokan vágynak arra a munkára, amelyet Britta Roeske végez már évek óta: 2010 óta ő Sebastian Vettel médiakapcsolatokért felelős menedzsere. Az F1Technical.net szaklapnak dolgozó Szabó Balázs vele készült interjújából kiderül, hogy a média iránt mindig is érdeklődést mutató német szakember előbb Lipcsében, majd Franciaországban, végül Trier városában tanult gazdaságot, modern nyelveket és újságírást. Elmondása szerint az Airbusnál szeretett volna dolgozni, az volt az álma, ez végül azonban nem valósult meg – de hogyan kötött ki a Formula-1-ben?

britta-roeske-dppi-1



„A tanulmányaim után a Renault Germanyhez jelentkeztem állásért, ahol kétéves szakmai gyakorlatot ajánlottak nekem kommunikációs részlegen. Egyszer segítettem nekik a Nürburgringen, ahol találkoztam Flavio Briatorével és Patrizi Spinellivel. Megkérdezték, nem szeretnék-e Enstone-ba menni és az F1-es csapatnál dolgozni” – mondta el Roeske.

A Red Bull F1-es csapatához 2005-ben átkerülő hölgy tíz évig dolgozott az energiaitalosok F1-es alakulatánál, amelyet Vettellel együtt hagyott el 2015 elején. „A motorsport mindig egy izgalmas szakma. Imádom a műszaki és emberi tényezők vegyülését. A Formula-1 világában számos féle munkát végzek. Beszámolunk a pilótákról, a csapatról, dolgozunk a gyárban, de foglalkozunk az edzéssel és a táplálkozással is. Világszerte rengeteg médiaszakosztállyal tartjuk kapcsolatot, kezdve a sporttól a gazdaságon át az életmódig, ezért találom nagyon érdekesnek ezt a munkát” – magyarázta Roeske.

A versenyhétvégék során a Ferrari motorhome-jában dolgozik Kimi Raikkönen sajtósával együtt, emellett folyamatos kapcsolatban áll a maranellói gárda kommunikációs vezetőjével, Alberto Antoninivel. De mit szeret a munkájában Roeske? „A munka változatosságát, a nyelvek és kultúrák sokaságát, és azt, hogy sosem tudhatod, mi történik aznap vagy a következőn.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: