DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Amíg Daytonában versenyzett, kirabolták otthonát

36 óra ébrenlét után kifosztott házába tért haza Townsend Bell: a nyilvánossághoz csak azért fordult, mert a versenyeiről őrzött egyedüli ereklyéit is magukkal vitték a betörők.

A daytonai 24 órás GT Daytona kategóriájának ötödik helyezettje, az Indy 500-akon is rendszeresen induló Townsend Bell tegnapi Twitter-posztja után kapott nagy figyelmet, amely így szólt: „A francba, hogy nem sikerült még egy Rolex 24 órást nyernem. Még inkább a francba, hogy úgy értem haza 36 hosszú óra után, hogy kirabolva találtam a házam. Ellopták a 2014-es győzelemért kapott Rolexemet és tíz Indy 500-gyűrűmet. Kérlek, figyeljétek az eBay-t vagy zacikat.”

A 42 éves kaliforniai versenyző a motorsport.com megkeresésére fejtette ki, pontosan mi történt. Bellt Daytonából hazaérkezve fogadta a rossz hírrel felesége, pedig a betörés már péntek este megtörtént. A telefonját azonban már a Los Angeles-i repülőtérre vezető úton elhagyta, így a neje nem tudta felhívni pénteken, e-mailt pedig nem akart küldeni, ezért Bell a verseny rajtjáig nem értesült a hírről – „áldom érte”, fogalmazott a versenyző.



„Mintha a golyóimon rúgtak volna, mikor hazaértem, azok után, hogy 36 óra ébrenlét már eléggé megviselt” – jellemezte az érzést Bell. „Tulajdonképpen kifosztották a házat, mint egy tipikus filmjelenetben. Kirántották a fiókokat, még a kulcsra zártakat is, kitépték a széfet, elvitték az ékszereket, készpénzt és mindent, ami kicsi és könnyen vihető. Sajnos ez a versenyzésért kapott ereklyéket is magába foglalta.”

„Nem igazán ragaszkodom a személyes tulajdontárgyakhoz, igazából épp hogy nem szeretek holmikat felhalmozni, de azok az apróságok az egyedüli emlékek, amelyeket megőriztem, hogy egy napon majd a gyerekeimnek adhassam őket. Nem tudom elképzelni, hogy rajtam kívül bárki szemében értékesek legyenek, még a nevem is beléjük van gravírozva. A sötétben a betörőnek azonban úgy tűnt, mintha ékszerek lennének, ezért ezt is megmarkolta.”

Bell hozzátette, a környéken öt másik házat is kifosztottak, a betörők pedig csuklyát viseltek, így a kamerák felvételén sem lehet őket azonosítani. Szerencsének tartja, hogy felesége és gyerekei aznap éppen nem tartózkodtak otthon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: