Amíg Daytonában versenyzett, kirabolták otthonát
Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. augusztus 16. csütörtök
Bulvár

Amíg Daytonában versenyzett, kirabolták otthonát

36 óra ébrenlét után kifosztott házába tért haza Townsend Bell: a nyilvánossághoz csak azért fordult, mert a versenyeiről őrzött egyedüli ereklyéit is magukkal vitték a betörők.

A daytonai 24 órás GT Daytona kategóriájának ötödik helyezettje, az Indy 500-akon is rendszeresen induló Townsend Bell tegnapi Twitter-posztja után kapott nagy figyelmet, amely így szólt: „A francba, hogy nem sikerült még egy Rolex 24 órást nyernem. Még inkább a francba, hogy úgy értem haza 36 hosszú óra után, hogy kirabolva találtam a házam. Ellopták a 2014-es győzelemért kapott Rolexemet és tíz Indy 500-gyűrűmet. Kérlek, figyeljétek az eBay-t vagy zacikat.”

A 42 éves kaliforniai versenyző a motorsport.com megkeresésére fejtette ki, pontosan mi történt. Bellt Daytonából hazaérkezve fogadta a rossz hírrel felesége, pedig a betörés már péntek este megtörtént. A telefonját azonban már a Los Angeles-i repülőtérre vezető úton elhagyta, így a neje nem tudta felhívni pénteken, e-mailt pedig nem akart küldeni, ezért Bell a verseny rajtjáig nem értesült a hírről – „áldom érte”, fogalmazott a versenyző.

„Mintha a golyóimon rúgtak volna, mikor hazaértem, azok után, hogy 36 óra ébrenlét már eléggé megviselt” – jellemezte az érzést Bell. „Tulajdonképpen kifosztották a házat, mint egy tipikus filmjelenetben. Kirántották a fiókokat, még a kulcsra zártakat is, kitépték a széfet, elvitték az ékszereket, készpénzt és mindent, ami kicsi és könnyen vihető. Sajnos ez a versenyzésért kapott ereklyéket is magába foglalta.”

„Nem igazán ragaszkodom a személyes tulajdontárgyakhoz, igazából épp hogy nem szeretek holmikat felhalmozni, de azok az apróságok az egyedüli emlékek, amelyeket megőriztem, hogy egy napon majd a gyerekeimnek adhassam őket. Nem tudom elképzelni, hogy rajtam kívül bárki szemében értékesek legyenek, még a nevem is beléjük van gravírozva. A sötétben a betörőnek azonban úgy tűnt, mintha ékszerek lennének, ezért ezt is megmarkolta.”

Bell hozzátette, a környéken öt másik házat is kifosztottak, a betörők pedig csuklyát viseltek, így a kamerák felvételén sem lehet őket azonosítani. Szerencsének tartja, hogy felesége és gyerekei aznap éppen nem tartózkodtak otthon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?