DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Zanardi és a BMW-pilóták együtt söröztek az Oktoberfesten

Élsportolók ritkán csoportosulnak olyan eseményen, amely az alkoholfogyasztásra épül, ám a BMW-nél már nyolcéves hagyomány, hogy saját autóversenyzőiket és partnereiket meginvitálják a müncheni Oktoberfestre.

46d9d404-063b-4130-a42d-35eedddc5bb7-orginal



Nemcsak Németország, de az egész világ egyik legnagyobb fesztiválja idén szeptember 16-tól október 3-ig tart, a remek társaság, a népi hagyományok és persze a legkülönfélébb sörök pedig millió látogatót csalogatnak Bajorországba ezen időszak során.

A régió autógyártója, a BMW sem mulasztja el a lehetőséget, hogy saját „csapatépítését” is az Oktoberfest köré szervezze. A márka ezen a héten hívta össze különös csapatát a helyszínen, és a támogatásukat élvező téli sportolók mellett természetesen az autóversenyzőikre is számítottak. Jelen volt Marco Wittmann, Maxime Martin és Augusto Farfus a DTM-különítményből, Alessandro Zanardi a márka nagyköveteként, Nico Menzel a BMW utánpótlásképző programjából, valamint a cég szárnya alá tartozó MINI két raliversenyzője, Mikko Hirvonen és Jakub Przygonski. És persze a BMW sportigazgatója, Jens Marquardt sem maradt ki a jóból.

50b2edd5-04ef-4c3b-b1eb-5446fc1dac6a-orginal

A csapat először Maisach felé vette az irányt, ahol a BMW Driving Experience program keretében játszottak egy kicsit a lóerőkkel és megautóztatták a vendégeket, majd pedig jöhetett az Oktoberfest és a jól megérdemelt mulatság.

„Mindig különleges élmény, amikor összegyűlhetünk régi barátokkal és jó társaságban fogyaszthatunk el néhány sört” - mondta Zanardi. „De nem túl sokat, hiszen éppen egy újabb nagy eseményre való felkészülés kellős közepén vagyok: kevesebb mint két hét van hátra a barcelonai triatlonversenyemig. Ám az Oktoberfest remek alkalmat nyújtott arra, hogy megünnepeljem a nemrég Dél-Afrikában megszerzett világbajnoki címemet.”

f5a563ef-3d3f-4b16-8a94-fb9b1dfa3661-orginal

A brazil Farfus eleinte még idegennek érezte magát a német népünnepély kellős közepén, de ezen a feszengésen gyorsan túllépett: „Az Oktoberfest nagyon különbözik mindattól, amihez brazilként hozzászoktam. De amint felhúzzuk a bőrnadrágot, egy kicsit mindenki bajornak érzi magát. És az Oktoberfest egy kicsit a brazil karneválok hangulatára emlékeztetett. Ide is mindenki ugyanazzal a céllal érkezik: hogy jól érezze magát és békésen szórakozzon.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: