DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Ocon majdnem mindennap hányt felkészülése alatt

Érdekes dolgot osztott meg a Force India francia pilótája: olyan kemény edzéseken vett részt a két F1-es szezon között, amely kishíján minden nap hányásba torkollott.

Az Ausztrál Nagydíjjal hivatalosan is megkezdődött az idei F1-es évad, melyre a mezőny tagjai kivétel nélkül megfeszített munkával készültek. Az új szabályok szerint épített autók ugyanis sokkal nagyobb kihívás elé állítják őket, mint eddig – Melbourne-ben 8G-s erőhatásról is hallani lehetett –, ennek érdekében pedig izomtömegben is gyarapodniuk kellett a pilótáknak. Esteban Ocon még a szezon előtt bevallotta, hogy öt kiló izmot is magára szedett az elmúlt hónapokban, a Force India azonban rossz hírrel szolgált neki és csapattársának a szezonnyitó előtt, mondván, le kell fogyniuk.



„A holtszezonban először fel kellett töltenem lemerült akkumulátoraimat, így a december részben erről szólt – bár több vacsorán és díjátadón is meg kellett jelennem, így pihenni nem sokat tudtam!” – nyilatkozta a Melbourne-ben élete első pontját szerző francia a Crash.net-nek. „A családdal éjjel és nappal is mindig csináltunk valamit. El kellett mennem Párizsba, aztán karácsonyi vacsorára voltam hivatalos a Force Indiával, és így tovább. Ezt követően viszont csak az edzésre koncentráltam. Magaslati tréningeket végeztem, 3000 méteres magasságban, amely nagyszerű volt, de egyben irtó kemény is. Olyannyira, hogy csaknem naponta hánynom kellett! De örülök, hogy végigcsináltam.”

Ocon kitért tavalyi csapattársára, Pascal Wehrleinra, aki kissé csalódott volt, hogy nem ő, hanem a francia kapott lehetőséget a Force Indiánál. „Bár még mindig itt van, eltérő céljaink vannak, és nem is nagyon gondolok rá. A saját álmomat élem szezonról szezonra, és boldog vagyok a Force Indiával. Jelenleg csak arra koncentrálok, hogy itt mit tehetek. Persze tiszteljük egymást, de nem vagyunk a legjobb barátok. Tisztelem azért, amit tavaly véghezvitt a Manornál, erős és remek pilótának tartom.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: