DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Perez vicces választ adott a „haláli” kérdésre

Azt szokták mondani, hogy az F1-es pilóták, és úgy általában az autóversenyzők nem félnek a haláltól - a Mexikói Nagydíj sajtótájékoztatóján Sergio Perez mégis megkapta ezt a kérdést.

Azt már régóta tudjuk, hogy a versenyzők csütörtöki sajtótájékoztatójának nem sok szakmai értéke van, melynek szükségszerűségét Lewis Hamilton suzukai snapchates „kihágása” miatt többen is megkérdőjelezték. Ezeken az eseményeken mindig van néhány újságíró, a sporttól távol maradva inkább bulvárhoz közelítő kérdésekkel bombázza a versenyzőket. Nem volt ez másként Mexikóvárosban sem, ahol ki mástól, mint a helyi kedvenctől kérdezték meg, mi a legnagyobb félelme az életében - de csak azután, miután az FIA sajtófőnöke, Matteo Bonciani kijavította, hogy a sajtóesemény hivatalos nyelve az angol, ezért itt mellőzze a spanyol használatát.



„Hogy őszinte legyek, a kígyóktól!” - mondta Perez legnagyobb félelméről. „Ettől eltekintve nincs más, nincsenek félelmeim.” Az újságíró visszakérdezett, hogy ha így látja, akkor mit gondol a halálról - a mexikói nevetve válaszolt. „Jók a kérdéseid. Ezt a pillanatot senki sem szeretné elérni az életében, de mindenki el fogja érni” - mondta Perez, hatalmas nevetést kiváltva a helyszínen lévőkből. „Előbb vagy utóbb mindenki el fogja érni, akkor is, ha senki sem akarja.”

A mexikói mellett ülő Nico Rosberg gyorsan kontextusba helyezte a kérdést, utalva az október végi halottak napjára (Dia de los Muertos), melyet hatalmas ünnepségek kísérnek országszerte. „Azt kívánom, hogy minden mexikói érezze jól magát a halottak ünnepén” - mondta a német, majd Perez folytatta: „Azért kérdezte ezt, mert ezen a hétvégén lesz ez az ünnepünk” - tette hozzá a Force India versenyzője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: