DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Schumacherék pert nyerhetnek egy magazin ellen

Egy német lap számolt be arról korábban, hogy a síbalesetet szenvedő hétszeres F1-es világbajnok „már tud járni”, ez azonban nem volt igaz – akár 100 ezer euróba is fájhat a lapnak ez a hazugság.

Amióta Michael Schumacher 2013 végén súlyos síbalesetet szenvedett, folyamatosan jelennek meg különböző, hamisnak bizonyuló hírek a német legenda állapotáról – mind pozitív, mind negatív irányban. Nemrég például egy német magazin számolt be arról a címlapján, hogy a hétszeres világbajnok újra képes járni, ám ez szintén nem fedte a valóságot.

schumacher-2012-dppi-1



Most úgy tűnik, hogy a Bunte című hetilap komolyan meg is fizet ezért a hazugságért, a Meedia című német publikáció ugyanis arról számolt be, hogy Schumacher családja perelt a hamis állítás miatt, s minden bizonnyal meg is ítélik nekik a kártérítést.

„Nem tud járni” – idézik a Schumacher-család ügyvédjének, Felix Damnnak a szavait. A hamburgi bíróságon 100 ezer eurós kártérítést követeltek a Bunte magazin valótlan állítása miatt, s nagyon valószínűnek tűnik, hogy ezt meg is ítélik a német ex-pilóta hozzátartozóinak. „Legalább 40 ezer euró lesz a kártérítés” – vélik a szakértők, végső döntés azonban csak októberre várható.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: