DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Egyéb

A Force India-vezér lemondott

No nem az F1-es csapat vezetéséről, azt egyelőre még megtarthatta Vijay Mallya, aki független képviselőként szolgálta hazáját az indiai parlament felsőházában – egészen mostanáig.

A Force India csapatfőnöke, az adósságbotrányba keveredett Vijay Mallya március elején hagyta el hazáját, ahol pénzmosás vádjával le akarták tartóztatni, és be akarták vonni az útlevelét. A hírek szerint diplomata-útlevéllel az Egyesült Királyságba távozó üzletembert a múlt héten az indiai parlament etikai bizottság szólította fel, hogy magyarázza meg helyzetét – Mallya ugyanis a felsőház képviselője, ahová a jelenlegi ciklusban másodszor jutott be független képviselőként.

mallya_15_2_d6



Az üzletember szóvivője most az AFP hírügynökséggel közölte, hogy Mallya lemondott képviselői státuszáról, melyet szülőállama, Karnataka választópolgárai szavaztak meg neki – a mandátum egyébiránt 2016 júniusáig volt érvényes.

Az indiai kormány azt követően vonatta be Mallya útlevelét, hogy többszöri felszólításra sem jelent meg a néhai Kingfisher Airlines ügyeit vizsgáló bizottság előtt – Mallya egykori légitársasága 2012 őszén ment csődbe több veszteséges esztendő után. India azóta már kérte a brit hatóságokat, hogy adják ki az üzletembert.

Mallya nemrég megszólalt az ügyben, s az ellene zajló eljárást „boszorkányüldözésnek” nevezte.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: