DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Miért hagyta ki Kimi a pilótavacsorát?

A mezőny tagjai egy étteremben ültek össze Sanghajban, a legszembetűnőbb hiányzó Kimi Raikkönen volt az eseményről. Kiderült az is, ki választotta a helyet, valamint ki fizetett.

Szerdán több fénykép napvilágot látott a Formula-1-es versenyzőkről, akik egy sanghaji étteremben ültek össze közös vacsorára – néhány kivételtől eltekintve a mezőny majdnem összes tagja. Másnap, a Kínai Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatójára három olyan pilóta kapott meghívást, akik részt vettek az eseményen – Marcus Ericsson, Nico Hülkenberg és Valtteri Bottas –, továbbá kettő olyan is, Kimi Raikkönen és Kevin Magnussen, akik hiányoztak. Utóbbiak nem kerülhették el a kérdést, miért nem tették tiszteletüket.

Kimi Raikkönen a kérdésre, bánja-e, hogy nem tudott elmenni, így válaszolt: „Nem bánok semmit. Munkám volt, az pedig előbbre való, mint a vacsora. Azokat kell megkérdezni, akik ott voltak, hogy mi történt. Én Tajvanon voltam” – mondta a finn versenyző, aki egy új Ferrari-szalon megnyitóján vett részt.



A Renault pilótája, Kevin Magnussen szintén egy PR-eseményen jelent meg a közös program helyett. „Nem mentem, egy éjszakai klubban voltam a Renault-val” – árulta el a távolmaradás okát a dán pilóta.

A sajtó képviselői kíváncsiak voltak, ki találta ki a vacsorát, ki rendezte a számlát és a többi – a részletekbe Marcus Ericsson avatta be őket, kezdve a fizetés kérdésével: „Elosztoztunk rajta! Mi, versenyzők, meg akarjuk mutatni, hogy összetartunk. Eldöntöttük, hogy együtt akarunk menni, amennyien rá tudunk érni. Tudtuk, nehéz lesz, hogy mindenki menjen, a versenyhétvége egyéb teendői miatt. Átlagos vacsora volt, nyugodt körülmények között. Azt hiszem, Lewis választotta ki az éttermet. Ez történt” – magyarázta a Sauber-pilóta.

„Lényegében az előző alkalommal találtuk ki” – tette hozzá Nico Hülkenberg, aki elárulta, egészen hosszú ideig kellett várni, hogy megvalósulhasson: „Sanghajról tudtuk, hogy szerda este már mindenki a helyszínen van. Meg akartuk ismételni, mert azt hiszem, 2014-ben Koreában volt ilyen utoljára, azóta próbálkoztunk.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: