Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. február 22. péntek
Autó

A “Zöld Pokolba” küldi a Skoda a Kodiaq RS-t

A Skoda Sabine Schmitz autóversenyzőt bízta meg, hogy még a párizsi debütálás előtt próbálja ki a felsőkategóriás SUV-t a Nürburgringen.

Így a cseh gyártó bebizonyíthatja, milyen rendkívüli teljesítménnyel bír az új hétszemélyes SUV. Sőt, egy videón ízelítőt is kaphatunk arról, hogyan készítették fel a próbára Skoda Kodiaq RS-t, ami sportos kamuflázs designt kapott a legendás Nordschleifére. A teljes videó június 14-én lesz látható. A Skoda Kodiaq R idén októberben, a Párizsi Motor Show-n debütál.

Sabine Schmitz profinak számít a Nordschleifén, jól ismeri a legendás 20,832 kilométer hosszú pályát 73 kanyarjával és 300 méteres szintkülönbségével. Ő volt az első – és eddig egyetlen – nő, aki nyerni tudott itt a híres 24 órás versenyen. Frantisek Drábek, a Skoda Auto kompakt modellekért felelős vezetője nem akarta elszalasztani a lehetőséget, hogy kimaradjon a nürburgringi körből, beült Sabine Schmitz mellé a Kodiaq RS-be. Drábeknek kiemelkedő szerepe volt az autó fejlesztésében, most pedig testközelből tapasztalhatta meg, milyen ereje van az új Skoda SUV-nak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?