DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

A Porsche és testvérei az AMTS-en

Megnyitotta kapuit a vasárnap este hat óráig látogatható az Automobil & Tuning Show a Hungexpo területén, ahol a Porsche Hungaria erős flottával képviselteti magát, hiszen a Volkswagen, a Skoda és az Audi is kiállítja legütősebb modelljeit

Az Audi nem csak importőri szinten van jelen, a győri gyár is elhozta legfrissebb büszkeségeit. A két stand egymással szemben található a G pavilonban. Az importőri kiállításon az RS6, az A5 Coupé, az S5 Sportback és az SQ7 tekinthető meg, de a Show egyéb tematikus részein is láthatók Audi modellek. A cabriók között az A5 cabriolet, az elektromos autóknál a Q7 e-tron, míg a SUV-részlegen a Q2 és az új Q5 képviseli a márkát. Egy kis meglepetéssel is készült az Audi, aki a standon kitölt néhány kvízkérdést, belépőt nyerhet a DTM június 16–18. közötti hungaroringi futamára. 

A gyári stand is tartogat izgalmakat, az itthon készülő RS3 Limousine, TT RS és S3 Cabriolet mellett két motort is láthatunk. Az egyik az előbbi két modell erőforrásául szolgáló öthengeres 400 lóerős motor, amely immár hétszer nyerte el egymás után a megtisztelő Engine of the Year díjat. A másik a 10 hengeres 610 lovas műremek, amely a Lamborghini Huracánt és az Audi R8-at hajtja, szintén Győrben készül.

A kilátogatók már a belépő megvásárlásakor találkoznak az Audival, a jeggyel egy tuningolt Audi TT Roadstert lehet nyerni.

amt-2017-roadster



A Volkswagen nagy durranással készült az AMTS show-ra. A márka történetében először látható együtt az egész Golf-család már a bevezetéskor. A 240 négyzetméteres standon egy kurkumasárga Hatchback, az Alltrack, a Variant, a GTI és egy R-modell látható. Érdekesség, hogy a kilátogatók egy gesztusvezérelt konfigurátoron állíthatják össze saját Golfjukat. 

A Skoda legújabb büszkeségét a Kodiaq-ot hozta el a tuningshow-ra, két példányt láthatunk a SUV tematikus részen. Emellett a G pavilonban is találkozhatunk a márkával, a „Közlekedik a család” vetélkedő standján, amely az Országos Balesetmegelőzési Bizottság, az Autós Nagykoalíció és a Skoda közös kezdeményezése. A vetélkedő területi fordulói április végén indulnak, itt a kiállításon már lehet regisztrálni. A fődíj egy Skoda Rapid Spaceback, amely természetesen látható a standon.

A Classic Car Show pavilonban is találkozhatunk Skodákkal, az 1996-ban alakult Skoda Klub Egyesület impozáns kis csapatot hozott a kiállításra. A patikaállapotú Skoda 1000 MB mellett egy 110R Coupé, egy igényesen épített Garde RH replika, egy 1982-es teljesen gyári állapotú 120L és egy Felicia Fun (összesen 3800 darab készült ebből) csalogatja a kilátogatókat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: