DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Új SUV született a DS felfogásában

A DS 7 CROSSBACK egy kifinomult stílusú, a legkorszerűbb technológiákat felvonultató, világszerte forgalmazásra kerülő SUV, amely a francia szakértelem legjavát egyesíti magában, remekül ötvözve a mesteri kidolgozást és a technológiai újításokat.

Egy gyönyörű tárgy…

A DS7 CROSSBACK impozáns, függőleges orr-részében tökéletesen kifejeződik az autó előkelősége, ereje és karizmája. A hatszögletű DS WINGS hűtőrács gyémánthatású, újfajta mintázattal készül. A DS embléma címerként ékeskedik a hűtőmaszk közepén. Az első és hátsó oldalfalak határozott élei teszik hangsúlyossá az autó oldalsó vonalvezetését, és kiemelik az erőt sugárzó SUV szépségét. Hátul, a szépen ívelt csomagtérajtó teszi letisztulttá az DS 7 CROSSBACK hátsó részének vonalvezetését.

DS7_CROSSBACK_01



Ezer közül is felismerhető, mind elölről, mind hátulról, nappal vagy éjszaka egyaránt

A DS márka létrehozása óta az egyedi világítás a DS-stílus meghatározó elemei közé tartozik.

Az DS 7 CROSSBACK első fényszóróinak csiszolt ékkövekre emlékeztető LED moduljai, melyek a DS ACTIVE LED VISION nevet kapták, az autó nyitásakor bíborszínű fénnyel világítanak, majd 180°-ban elfordulnak. Ez igazi vizuális élményt és magával ragadó látvány nyújt, mely nappal és éjszaka, álló helyzetben és mozgás közben is hipnotikus hatást kelt. Emellett, a függőlegesen futó, gyöngysorszerű nappali menetfény, a futófényes irányjelzőkkel együtt még különlegesebbé teszi a gépkocsi egyedi világítását, melyről jól felismerhető a márka.

A hátsó lámpák szintén hozzájárulnak a DS 7 CROSSBACKegyedi világításának ütősségéhez és újszerűségéhez.

A 3D Full LED technológiával működő lámpák pikkelyszerű mintázata avantgárd megjelenést kölcsönöz az autónak. A gyönyörű, egyedi világítás tervezéséhez, amely a 3D REAR LIGHTS nevet kapta, a DS szakemberei a legújabb csúcstechnológiákat használták fel, mint például a rendkívüli pontosságot biztosító lézergravírozás.

Két nagyméretű képernyő és egy újszerű kezelőfelület

Az avantgárd jelző a belső térre vonatkozóan is igaz, ahol két 12 colos képernyő kapott helyet, ami egyedülálló ebben a szegmensben. Az egyik képernyő megkönnyíti a navigációt, kezeli a multimédiás felületet, valamint a DS CONNECT és a Mirrorscreen teljes kínálatát. A személyre szabható másik képernyő a digitális műszercsoportot foglalja magában: a DS grafikusai különleges grafikai világot teremtettek, amelyben visszaköszön a jellegzetes DS-mintázat. Az érintőképernyőt modern design és egyszerű használhatóság jellemzi.

DS7_CROSSBACK_LAPREMIERE_02

Ötféle Inspiráció, az ügyfél egyéniségének megfelelő belső tér kialakításához

A DS-stílus filozófiájához hűen, melyben a személyre szabás központi helyet foglal el, öt különböző belső kivitel közül lehet választani. Az ötféle Inspiráció közül mindenki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelő kivitelt.

Párizs, a DS márka születési helyének tiszteletére az Inspirációk a Bastille, Rivoli, Faubourg és az Opera nevet kapták, de ne feledkezzünk meg a márka által nemrég piacra dobott modellcsalád, a GT-k szellemében megalkotott Performance Line Inspirációról sem.

A nemes anyagok eleganciája

„Minden felhasznált anyag és minden apró részlet az haute couture világából merített inspirációra utal: annak mesteri precizitása és érzékisége a legapróbb részletekben is megmutatkozik” – mondta Thierry Metroz.

A magas minőségi színvonal biztosítása érdekében az Inspirációk minden apró részlete és a hozzájuk felhasznált összes anyag (valódi fa, Alcantara®, szemcsézett bőr és nappabőr) gondosan lett kiválasztva, megmunkálva és elhelyezve az autóban. Ezek a nagy felületeket borító anyagok szem előtt vannak és kézre esnek: a műszerfaltól kezdve az ajtóbetétekig, de ne feledkezzünk meg a konzolokról és az ülésekről sem. Mind azt a célt szolgálják, hogy az utasokat és a vezetőt kellemes légkör vegye körül az autóban.

Másik példaként említhetjük a kapaszkodókat és a kormánykereket, melyek teljes bőrborítással rendelhetők (akár a kormányközép is), ez a típusú kivitel kivételesnek számít ebben a gépkocsi kategóriában. A kiválasztott Inspirációtól függően, a középső képernyő vezérlőgombja is teljes kristályborítást kaphat.

DS7_CROSSBACK_02

A legapróbb részletek gondos kidolgozása a vezérelv

A DS 7 CROSSBACK is magán viseli a DS legújabb modelljeinél alkalmazott stílusjegyeket. Az identitást jelző, diszkréten elhelyezett számtalan ilyen elemmel találkozhatunk az autóban: a nappabőr ülések fém óraszíjra emlékeztető mintázatát egy „gyöngyszem-öltéssel” készített díszvarrás teszi még hangsúlyosabbá. Ugyanilyen varrás díszíti a műszerfalat, az ajtóbetéteket és a konzolt is. A krómozott középkonzolon lévő billenőkapcsolók „Clous de Paris” gillos mintával vannak díszítve.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: