DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Jinba-Ittai - Itt az új Mazda MX-5 RF

A Mazda MX-5 RF („retractable fastback”, azaz lenyitható kupétető) azóta ejti bámulatba a nagyközönséget, hogy 2016 márciusában először lehullott róla a lepel a New York-i Autószalonon.

Az új Mazda MX-5 RF (Retractable Fastback) tökéletesen megtestesíti a Mazda a vezető és az autó egységét jelentő Jinba-Ittai filozófiáját, amely meghatározta az MX-5 modellt annak 27 éves története során. A Mazda könnyű kétülésesének legújabb verziója nemcsak kivételesen szép ferdehátú kupékarosszériával rendelkezik, de háromrészes, nyitható keménytető-szerkezete is különleges: nyitáskor a fejek feletti panel tűnik csak el, így az utasok nyitott tető esetén is élvezhetik a hátsó tetőrész védelmét, amely a tető bezárása után visszaáll a helyére, egyedi kabriós élményt biztosítva ezzel.

2017_MX5_RF_Action_03_hires



Az elegáns, praktikus és sokoldalú eredmény egy hamisítatlanul exkluzív modell, amely négyévszakos használhatóságot, prémium belső teret, kifinomultabb rugózást és – a jelenlegi generáció európai kínálatában most először - opciós automata sebességváltót kínál. 

A Mazda az RF modell bemutatásával új módon értelmezte újra azt a negyedik generációs roadstert, amely elnyerte a 2016-os Világ Év Autója, illetve 2016-os Világ Év Formaterve díjakat, és újabb kiváló példája annak, hogyan lehet innováció útján megőrizni az immár legendás MX-5 legszebb hagyományait.

2017_MX5_RF_Action_29_lowres

KÜLSŐ 

- Karakteresen kupés stílus, kompakt, vízcsepp alakú utasfülke, rácáfolva a modell kabrió mivoltára

- minden egyéb téren hű marad a vászontetős roadster díjnyertes formavilágához és lenyűgöző arányaihoz, megőrizve annak lendületes vonalait, rövid túlnyúlásait és széles, mély kiállását

- kecses, erőteljes orrkialakítás különösen kompakt, négy fényforrásból álló LED-es fényszórókkal

2017_MX5_RF_Stills_44_hires

Egyedülálló, motorosan mozgatható, háromrészes keménytető

- a jelenleg kapható leggyorsabban mozgatható tetőszerkezet: teljes nyitás vagy zárás mindössze 13 másodperc alatt, akár 10 km/óránál nem nagyobb sebesség mellett is

- a tető elülső és középső szegmense, valamint a hátsó szélvédőüveg eltűnik az ülések mögött, míg a kupétető hátsó oszlopai visszatérnek eredeti pozíciójukba.

- a középkonzolon elhelyezett, kényelmesen elérhető kapcsolóról vezérelhető

- Választható színek: prémium Machine Grey fényezés (a vászontetős Mazda MX-5 modellhez nem rendelhető), valamint hat további árnyalat: Soul Red, Ceramic Metallic, Arctic White, Crystal White Pearl, Blue Reflex és Jet Black

- a tető felső része rendelhető a karosszéria színében vagy zongoralakk kivitelben, kihangsúlyozva a kupés megjelenést

- 16 vagy 17 colos könnyűfém keréktárcsákkal, köztük BBS kovácsolt alumínium kerekekkel

2017_MX5_RF_Interior_11_lowres

BELSŐ TÉR

- Mindenből a legjobbat kínálja: a kupék biztonságát, az egyedi kabrióérzést a hagyományos vászontetősöknél hatékonyabb utasvédelemmel, valamint motoros mozgatású keménytetőt, amely megteremti a hidat a kettő között.

Fokozott fényűzés és minőség, belső csomagok bőséges választéka:

- Recaro ülések kiváló oldaltartással, Alcantara® háttámasszal és ülőfelülettel, bőr oldalpárnákkal, piros szegélyekkel

- fényűző aranybarna Nappa bőrülések szürke öltésekkel

- fekete vagy barna bőr kárpitozással, illetve fekete szövetkárpittal is rendelhető

Akárcsak a vászontetős:

- az MX-5 jellegzetes, kényelmes Jinba Ittai utastere, kiemelkedően hatékony helykihasználással és vezetésre termett ergonómiával

- a vezetővel tökéletes összhangban elhelyezett kompakt, háromküllős kormánykerék, műszerek és pedálok

- kecses, vízszintes tájolású elrendezés, a karosszéria fényezése az ajtópaneleken is megjelenik1

127 literes csomagtartó, elegendő hely két kézipoggyász számára, Magyarországon 2017 januárjától kapható.

 

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: