DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

A biztonságos közlekedésért a Hungaroringen

Biztonságban az iskolába. Ez a mottója a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) azon kampányának, amely a gyermekek biztonságos közlekedését (és iskolába jutását) célozza, s amelyhez a Hungaroring, ezen belül pedig a Tanpálya is csatlakozott.

A program keretében iskolarendőröket képeztek, amely projektre az FIA-hoz benyújtott pályázaton 5000 eurót nyertek az idén.

A hazai projekt elsősorban az óvodás és kisiskolás gyermekekre irányul, őket készítik fel folyamatosan az önálló, biztonságos közlekedésre. Képzésük az iskolarendőrök segítségével valósul meg.

A Hungaroring tehát folytatja harcát a biztonságos közlekedésért, követve az FIA Road Safety kampány alapvetéseit. A munka évek óta folyik a közös célért: 2014-ben Gazsi Júliának, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgató-helyettesének Jean Todt, az FIA elnöke kitüntetésként egy sötétkék, FIA-színekben pompázó sisakot nyújtott át, amelyet a Formula–1-es mezőny jó néhány tagja aláírt. A sisakot azóta is nagy becsben tartják a Hungaroringen, s nem csupán azért, mert elegáns darab, hanem azért is, mert fontos az ügy, amiért kapták. 



IMAG0008

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: