DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Golf-visszahívás, de nem olyan, amilyenre gondolsz

A Volkswagen személygépjármű márka megkezdik az érintett, EA 189-es típusú motorral felszerelt járművek visszahívását.

Az első modell, amelyhez a vevők rövid határidőre tudnak szervizidőpontot kérni, a kétliteres motorral szerelt Golf TDI Blue Motion Technology (BMT). Európában kb. 15.000 olyan manuális váltós Golfot hívnak a szervizekbe, amelyek érintettek. A visszahívási folyamat keretében hamarosan a Volkswagen személygépjármű márka további modelljeire is sor kerül.

volkswagen_golf_golf_1_6_tdi_bluemotion_tech_match_dsg_startstop_automatic_diesel_hatchback_1620072461094523948



A műszaki intézkedések során elsődleges célkitűzés az ügyfélbarát megoldás. Éppen ezért az érintett modelleket több csoportra osztva hívják a szervizekbe annak érdekében, hogy biztosítsák az átalakítások hatékony lebonyolítását. A Szövetségi Gépjármű Hivatal (KBA) vizsgálatát és jóváhagyását követően már valamennyi érintett gépjármű-tulajdonos kapott levelet, amelyben tájékoztatták a visszahívásról. Ezeket a gépjármű-tulajdonosokat egy további levélben kérik majd egy későbbi időpontban arra, hogy a választásuk szerinti Volkswagen szervizpartnerrel egyeztessenek időpontot.  Ezt a levelet rövidesen megküldik valamennyi érintett Golf 2.0 TDI BMT tulajdonosának.

A Szövetségi Gépjármű Hivatallal szorosan együttműködve a Volkswagennek az a célja, hogy a műszaki megoldás ne okozzon változást az érintett járművek fogyasztásában, teljesítmény-paramétereiben és zajszintjében. A KBA a Golf 2.0 TDI BMT vonatkozásában megerősítette, hogy ezt a célkitűzést teljes mértékben elértük.

A Volkswagen gőzerővel dolgozik a műszaki megoldások kivitelezésén és valamennyi olyan járművön elvégzi a szükséges műszaki intézkedéseket, amelyet érint az NOx-ügy. Ez az illetékes hatóságokkal szorosan egyeztetve történik. Ennek keretében Európában a Volkswagen, mint gyártó él kijavítási jogával. A Volkswagen vásárlói számára a műszaki intézkedések kivitelezése során nem merülnek fel költségek. Ezen túlmenően a visszahívás keretében minden vevőnek megfelelő és költségmentes cserejárművet kínálunk fel.

Az érintett járművek egyebekben műszakilag biztonságosak és menetkészek, a műszaki intézkedés elvégzése előtt is korlátozás nélkül használhatók a közúti forgalomban. A szükséges műszaki intézkedések kivitelezése egész Európában a Szövetségi Gépjármű Hivatallal egyeztetett menetrend és intézkedési terv szerint történik.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: