DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Pillantás a jövőbe - Az Audi prologue Avant show-modell

Dinamikus és elegáns formavilág a legújabb high-end technikákkal: a megnyújtott tetejű Audi prologue Avant show-modell a Genfi Autószalonon mutatkozik be.

Az új tanulmány a négykarikás márka jövőjébe enged bepillantást, mégpedig azon az újszerű és érzelmekben gazdag formai nyelvezeten keresztül, amelyet az Audi prologue kupétanulmánnyal fogalmaztak meg az Audi dizájnerei.

g150043_large



 

Progresszív elegancia, nagyfokú variálhatóság és high-end technikák 5,11 méteren: a megnyújtott tetejű Audi prologue Avant show-modell a Genfi Autószalonon mutatkozik be. Az új tanulmány a négykarikás márka jövőjébe enged bepillantást, mégpedig azon az újszerű és érzelmekben gazdag formai nyelvezeten keresztül, amelyet először az Audi prologue kupétanulmánnyal fogalmaztak meg az Audi dizájnerei.

„Genfi show-modellünkkel újonnan és dinamikusan megnyújtva jelenik meg az Audi prologue formai nyelvezete, mégpedig a nagyfokú variálhatóság koncepciójával kiegészülve” – mutatott rá Prof. Dr. Ulrich Hackenberg, az AUDI AG igazgatótanácsának a műszaki fejlesztés területéért felelős tagja. „Az Audi prologue Avant progresszív, intenzív érzelmeket ébreszt és sokoldalú, pontosan érzékeltetve az Audi műszaki tudását és minőségi igényeit.”

g150046_large

A négykarikás márka alapkoncepciójának meghatározó elemei a sportosság, a könnyűszerkezetes építés és a quattro állandó összkerékhajtás. Az Audi prologue Avant újszerű formában jeleníti meg e progresszív technikát. E nagyméretű, ötajtós modell hosszú tetejével és már-már extrém hegyes szögben megdöntött D-oszlopával kifejezetten erőteljes és atletikus, egyben lágy és elegáns hatást kelt. Formavilága az Audi dizájn quattro-génjeit emeli ki.

A show-modell utasterében is innovatív megoldásokkal fogad, amelynek architektúrája újszerű egységet alkot kijelző- és kezelési koncepciójával. A vezető és utasai digitális kapcsolatban is állhatnak egymással. A műszerfal folytonos felületét valójában három érintőképernyő alkotja, s a kezelés, valamint a vezető és az első utas, illetve a hátul helyet foglalók közötti kommunikáció túlnyomó része szerves fénykibocsátó diódákkal (Organic Light Emitting Diodes; OLED) működő képernyőkön keresztül zajlik.

g150044_large



 

Az Audi prologue Avant hajtásrendszerét az Audi Q7 e-tron quattro hálózatról tölthető (plug-in) hibrid technikája adja, amely még erősebb változatában jelenik meg a show-modellben. A 3.0 TDI-erőforrás és az elektromos motor 335 kW (455 LE) együttes rendszerteljesítménye és 750 newtonméter rendszer-forgatónyomatéka álló helyzetből mindössze 5,1 másodperc alatt gyorsítja fel a tanulmánymodellt 100 kilométer/órás tempóra. A hátsó kerekeket akár öt fokban is elfordító dinamikus négykerék-kormányzás nagyban hozzájárul a pontos irányíthatósági tulajdonságokhoz és a magas fokú menetstabilitáshoz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: