DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
USA

Halálos fenyegetéseket kapott az IndyCar-pilóta, a sorozat közleményben reagált

Callum Ilott tettét nem bírták elviselni az argentin szurkolók, akik megrohamozták a pilótát: a versenytársak és a sorozat is kiállt mellette.

Elszabadultak a szurkolói indulatok a hétvégi IndyCar-futam után. Callum Ilott, a korábbi Ferrari-junior úgy tért vissza a pályára a bokszból, hogy pont az élboly elé érkezett meg, és nem engedte el őket, megtartotta a pozícióját, ahogy az az IndyCarban megengedett. A hideg gumikon azonban nagyon szenvedett, és feltartotta a többieket, akik közül többen is bajba kerültek emiatt: Pato O'Ward megforgott, a versenyt vezető Agustin Canapino pedig több pozíciót is veszített.

Az argentin pilóta szurkolótábora emiatt megőrült és megtalálta Ilottot, aki a közösségi oldalán úgy reagált, hogy új rekordot jelentő halálos fenyegetést és zaklatást kapott, köszöni szépen, hogy ennyi új spanyol szót tanulhatott meg a feldühödött szurkolóktól. Azt is hozzátette viszont, hogy az argentin kommentátor, Martin Ponte viselkedése meglepte, úgy fogalmazott, hogy egy bizonyos szintű profizmus szükséges, ha az ember mikrofont ragad, és nem árt átgondolni, hogy mire bátorítja az embereket, milyen üzenetet közvetít feléjük.

ilott_1



Ilott azt is leírta, hogy neki vastag a bőre, és jól bírja az ilyen viselkedést, de ezzel nincs mindenki így, és egyszer túl messzire fog menni mindez: szerinte elfogadhatatlan ez a viselkedés, és aki erre bátorítja az embereket, annak el kell gondolkodnia a követkeményeken. 

Canapino, O'Ward vagy éppen Scott Dixon is kiállt Ilott mellett, az IndyCar pedig közleményben reagált minderre, amelyben természetesen az szerepelt, hogy semmilyen fenyegetés és erőszak nem megengedett és nem elfogadható, a tisztelet a lényeg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: